LP_Morgen weer_row 1_CLD

Morgen weer?Trek maar een nummertje

Het is bijna onvermijdelijk: in een lange relatie wordt de seks soms een herhalingsoefening. Geroutineerd stimuleer je zijn plekjes, hij de jouwe en voilà. Lekker, bevredigend en vertrouwd, maar spannend? Ho maar. Wil je dat doorbreken, sla dan eens aan het doe-het-zelven met sekscoupons. Maak twintig coupons. Jij en je partner mogen er elk tien volschrijven. Wat je erop zet, is aan jou. Bijvoorbeeld een massage, een diner bij kaarslicht, een orale beurt, dat ene standje. Elke week trekt iemand een coupon van de ander. Dat je niet weet wat er gaat komen, maakt het extra spannend. En in overleg kun je natuurlijk altijd een coupon doorschuiven. In onze webshop vind je trouwens ook verschillende opdracht- en kaartspelletjes

Get-In-The-Mood-Food

Je libido verhogen en makkelijker een orgasme krijgen door je eetpatroon te veranderen? Dat kan, volgens Marrena Lindberg, auteur van the Orgasmic diet. Door minder koolhydraten en meer omega-3-vetzuren binnen te krijgen, komt er meer testosteron en dopamine vrij in je lichaam en blijft je serotonineniveau in balans. Allemaal stoffen die een gunstige invloed hebben op je seksdrive. Belangrijke onderdelen van het dieet zijn onder meer pure chocolade en een hoge dosis visolie. Volgens de schrijfster van het boek leidt slechts twee weken diëten al tot een boost van je libido. Eet en seks smakelijk.

Draai de rollen om

In de slaapkamer zijn er twee rollen te verdelen: de initiatiefnemer en degene die verleid wordt. In de meeste gevallen is de vrouw wat passiever en is het de man die verleidt. Doorbreek deze vastgeroeste rolpatronen en draai het eens om. Wacht hem op in een sexy lingeriesetje, of stuur hem een berichtje waarin je hem eens haarfijn uitlegt wat je met hem gaat doen als hij thuiskomt. Grote kans dat die rol je nog zal bevallen ook!

Ontdek je plekje

Probeer eens te vrijen met een ander doel. Zet de genitaliën eens niet op de voorgrond, seks is meestal gericht op penetratie en klaarkomen. Hierdoor raakt de rest van je lichaam in de vergetelheid zonde, want zo negeer je andere erogene zones. Streel en masseer elkaar meer. Maak er een spel van: raak elkaar overal aan, behalve aan de genitaliën. Richt je op de aanrakingen en leer voelen waarvan je geniet. Zo leren jij en je partner elkaars lichaam opnieuw kennen en gebruik je meer zintuigen.

Don’t talk, just kiss

Praten over seks is hartstikke belangrijk. Zo maak je elkaar duidelijk wat je lekker vindt, wat je wel en niet wilt of wat je mist. Een andere onmisbare activiteit voor een bevredigend seksleven is tongzoenen. Het is een prachtige opwarmer: het bereidt je voor op het ruigere werk, je kan elkaar letterlijk proeven en door zoenen komt er een oxytocine vrij – het verbindingshormoon dat zorgt voor een emotionele band tussen geliefden. Allemaal voordelen dus. Waar wacht je nog op?

Op stoom in de badkamer

Seks in de badkamer? Ja! Staand in de douche (vergeet de antislipmat niet) bijvoorbeeld. Of in bad: hij met zijn rug naar de muur en jij hurkt op hem met je rug naar hem toe. Een andere prima seksplek: voor de wastafel. Als hij je van achteren neemt, heeft hij niet alleen jouw billen in het vizier maar via de spiegel ook je borsten en je gezicht. En geef ook je eigen ogen de kost: hoe hij achter je staat en hoe gretig zijn handen jouw lichaam betasten.

Vaginafitness

Hoe beter je lichamelijke conditie is, hoe meer je kunt genieten van seks. Sporten dus, is het advies. En vergeet dan niet je bekkenbodemspier te trainen. De doorbloeding van de geslachtsorgaan wordt onder andere geregeld door deze spier. Een goed doorbloeding kan voor meer opwinding zorgen, Hoe train je deze spier: voel welke spier je gebruikt als je je plas inhoudt. Dat is de bekkenbodemspier. Span hem vijf seconden aan en ontspan vijf seconden. Herhaal dit tien keer. Niet doen met volle blaas natuurlijk. Wist je dat je de bekkenbodemspier ook kunt trainen met behulp van vaginale balletjes. Draag deze balletjes een paar minuten per dag en je zult al snel verschil merken. Je vindt deze balletjes in onze webshop.

Agendaseks

Te moet, te druk, geen zin: allemaal excuses om geen seks te hebben. Voor je het weet, schiet het erbij in. Dan kan seks op afspraak een uitkomst zijn. Stel bijvoorbeeld het volgende voor aan je partner: donderdag om 20.45 uur hebben wij een seksdate. Met vriendinnen spreek je toch ook af om te borrelen? Waarom maak je dan geen tijd vrij voor seks? Blok je agenda en neem lekker lang de tijd voor elkaar.

Show & Tell

Doel eens een show & tell: vertel je bedpartner wat er nodig is om jou een orgasme te bezorgen. Sla de hand aan jezelf terwijl hij toekijkt en laat zien wat je lekker vindt. Tegelijkertijd kun je vertellen wat je voelt en wat er zo fijn aan je handelingen is. Voel je niet geremd want dat is nergens voor nodig. Mannen vinden het opwindend als een vrouw van zichzelf geniet. Ze zijn enorm visueel ingesteld, en kijken hoe een vrouw zichzelf verwent, vinden ze heerlijk. Hoe zekerde je van jezelf bent en hoe meer je je kan laten gaan, des te geiler een man dat vindt. Dat zijn dan dus twee vliegen in één klap: hij hartstikke opgewonden, en jij bevredigd.

Televisie als inspiratie

Een leuke pornofilm downloaden kán, maar je kunt het ook anders doen. Denk aan filmscenes waarvan je rode oortjes krijgt. Bijvoorbeeld de beroemde scene uit 9 ½ weeks waarin Mickey Rourke een naakte en geblinddoekte Kim Basinger helemaal wild maakt door haar met ijsblokjes te strelen. Of de sensuele scene tussen Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas in The English Patient. Laat je inspireren, en televisiekijken wordt ineens een stuk spannender.

Snelle tips voor engeltjes & duivels

Laat je duivel in je los;

Laat je helemaal gaan, wees niet bang en experimenteer.

Duiveltje uit een doosje

Soms kunnen lovetoys helpen. Een vibrator of ander speeltje kan je seksleen nét die nieuwe impuls geven.

Luiheid is des duivels oorkussen

‘moe’ en ‘geen zin’ zijn excuses die makkelijk gebruikt worden. Soms zelfs té makkelijk. Zet je eens over je moeheid heen, laat je verwennen door je partner en geef je lijf de kans om in de stemming te komen.

Engelengeduld

Soms wil je lekker lang, soms wil je een vluggertje. Prima, maar realiseer je dan ook dat het effect anders is. Verwacht geen hemelse-om-nooit-te-vergeten-seks in tien minuten!

Touched by an angel

Masseer elkaar, raak elkaar aan, streel en geniet.