LP_size does matter_row 1_CLD

Size does matter


Ze zijn een twee-eenheid. Hij en z’n penis. Een bron van genot maar ook van zorg. Want doet-ie het wel? Ziet-ie er niet raar uit? En de aller belangrijkste vraag: Is-ie wel GROOT genoeg?

Is het echt waar…

…dat donkere mannen een grotere penis hebben? Ja! Daarna volgen blanke mannen, en Aziatische mannen hebben de kleinste. Tenminste, in slappe toestand. Eenmaal stijf zijn de verschillen minimaal.
‘’Stijve piemels bevatten tien keer zoveel bloed dan wanneer ze in ruste zijn.’’

Opwinding doet wonderen

Een kleinere penis neemt in erectie relatief meer toe in omvang dan een grotere penis. Dus trek niet te snel je conclusies.

Wat is gemiddeld?

Size does matter, al wat het alleen maar voor hém. Mannen overschatten de gemiddelde lengte van een penis nogal eens, en denken daardoor dat ze er zelf maar bekaaid afkomen. 45% van alle mannen is niet tevreden met zijn maat.

Wat is dan gemiddeld?

In rust: 8 cm (omtrek 3.2cm) In erectie: 13 cm (omtrek 4.1cm) Gemiddelde toename in volume (van rust naar erectie): 300%

Doe eens normaal

Een penislengte van 11 t/m 21 cm in erectie wordt al normaal beschouwd. Kleiner dan 10 cm komt maar bij 1 op de 5000 mannen voor. Groter dan 22 cm slechts bij 1 op de 10000 mannen. De leugenaars pik je er voortaan dus zo uit.

Langs de meetlat

Elke man - dus ook die van jou – heeft zijn penis wel eens opgemeten. Als je wilt meten, doe het dan goed: meet van bovenaf, van de buik tot de top van de penis. En vergeet niet dat het eerste stukje van een liniaal meestal ‘’leeg’’ is. Tel die (halve) centimeter er dus nog bij op.
‘’naast push-up bh’s bestaan er ook slips voor mannen die hun intieme delen liften en dus groter doen lijken.’’

Wat wil zij?

Eerst het goede nieuws: 85% van de vrouwen zegt zeer tevreden te zijn met zijn penis. Slechts 6% van de vrouwen vindt ‘m te klein. Maar eerlijk is eerlijk: een grote penis voelt anders dan een kleine – net zoals voor hem grote borsten anders voelen dan kleine. Veel vrouwen houden van het gevoel ‘gevuld’ te worden, maar geven de voorkeur aan dik boven lang. Dan komt doordat het eerste deel van de vagina het gevoeligst is. Een penis van 10 centimeter is dus lang genoeg, en dikte zorgt meer voor wrijving dan lengte. Té lang vinden de meeste vrouwen overigens geen pretje. Een te lange penis kan tegen de baarmoederhals stoten. Bovendien is de kans groter dat een condoom scheurt of afglijdt tijdens de seks.

BRRR!

‘’Bij koud weer op lage temperaturen (koude douche) zoekt zijn penis z’n heil dicht bij het lichaam. Dus krimpt het hele zaakje soms wel 5 cm.’’
De kleinste ooit gemeten: 1,5 cm De grootste ooit gemeten: 33cm (in slappe toestand)

Genen en hormonen

de lengte van zijn penis is vooral een erfelijke kwestie. Genen bepalen hoe groot-ie wordt. Daarnaast is de hoeveelheid mannelijke hormonen waaraan hij als embryo en als puber wordt blootgesteld van belang. Hoe meer hormonen, hoe ‘mannelijker’.

Op grote voet

Grote voeten, grote neus, lange vingers: zegt het iets over de grootte van zijn penis? De onderzoekers zijn het er niet over eens. Wat wél waar schijnt te zijn: - hoe langer de man, hoe groter zijn penis. Logisch, want alles aan een lange man is een slagje groter. - het mannelijk geslachtshormoon testosteron stuurt ook de groei van zijn neus aan. Dus hoe meer testosteron, hoe groter zijn penis en hoe groter zijn neus. - een zelfde invloed hebben geslachtshormonen op vingers. Mannen met een langere wijsvinger zouden een grotere penis hebben, mannen met een langere ringvinger maken meer zaad.
Leuk feitje: ‘’ als een man een erectie heeft, zwelt zijn neus iets op en wordt hij warmer’’

Grieks ideaal

hoe groter hoe mooier? Niet bij de oude Grieken. Daar was een kleine penis het schoonheidsideaal. Denk maar aan de beelden uit die tijd: enorme spierbundels, grote handen, maar een relatief klein piemeltje. Grote penissen vond men maar primitief en ordinair.
‘’ in 1995 slaagde een man erin met zijn stijve jongeheer een gewicht 125 kilo een halve meter van de grond te tillen. Au!!’’