6 gevolgen als je de verkeerde bh maat draagt

verkeerde bh maat

Een bh is niet alleen om je mooiste vormen uit te laten komen of om jezelf of je partner mee te verrassen, maar het is ook een heel functioneel kledingstuk. Je borsten worden tenslotte ondersteund zodat jij geen fysieke of zelfs mentale klachten krijgt. Wat zijn de gevolgen precies als je de verkeerde bh maat draagt? Wij zochten het uit!

1. Hoofd-, nek- en schouderklachten

Als jij een te kleine bh draagt, kun je last krijgen van hoofd-, nek- en/of schouderklachten. De bh wordt te veel naar voren getrokken door onder andere de slechte pasvorm en dit zorgt voor druk rondom je schouders en pijn in je nek. Vooral voor vrouwen die een grotere cupmaat hebben, kan dit een veelvoorkomende klacht zijn.

2. Pijnlijke onderrug

Het is een bekende klacht dat vrouwen met een grotere cupmaat vaker last hebben van hun onderrug, doordat ze meer gewicht meedragen. En al helemaal zonder de juiste ondersteuning worden de klachten alleen maar erger, omdat de borsten dan meer hangen. Een te kleine of te strakke bh drukt op je ribben en kan hierdoor ook een pijnlijke onderrug veroorzaken.

3. Huidirritatie en belemmerde bloedcirculatie

Bij zowel het dragen van een te kleine als van een te grote bh maat kunnen er gevolgen zijn. Een te kleine maat zit natuurlijk te strak, wat striemen en huidirritatie veroorzaakt en de bloedcirculatie belemmert. Bij een te grote bh maat is de bh te veel in beweging en schuurt langs de huid heen, waardoor huidirritatie kan ontstaan.


verkeerde bh maat

4. Slechte houding

Klachten bij je hoofd, nek, schouders en onderrug kunnen bijdragen aan een slechte houding. De pijn kan er namelijk voor zorgen dat je meer naar voren leunt om de pijn te verlichten, maar dat maakt de klachten eigenlijk alleen maar erger en zo beland je in een vicieuze cirkel.

5. Hangende borsten

Een verkeerde bh maat geeft niet de ondersteuning die je nodig hebt. Zonder de juiste ondersteuning komt er meer spanning te staan op jouw borstweefsel, wat van nature elastisch is. Maar met verkeerde ondersteuning kan dat elastische weefsel rekken en ervoor zorgen dat je borsten vroegtijdig gaan hangen.

6. Mentale gevolgen

Je zelfbeeld kan met de verkeerde bh maat verslechteren. Stel je draagt een te kleine bh in omtrek en de band snijdt diep in je huid, waardoor de vormen zichtbaar zijn onder je kleding. Of een te kleine cup waar je borsten overheen bollen, dat voelt niet altijd even fijn. Je kleding valt misschien niet goed en dat zorgt voor onzekerheid. De juiste omtrek en cup die aansluiten op jou maken een wereld van verschil!

Hoe draag je niet de verkeerde bh maat?

Mooie lingerie moet jouw lichaam passen, niet andersom. Het is daarom ook belangrijk dat je de juiste pasvorm hebt en met regelmaat je borsten laat opmeten, of je dit nu zelf of in een lingeriewinkel doet. Zo weet je altijd zeker dat je borsten worden ondersteund en zit jij heerlijk in je vel. ❤

Draag jij de juiste bh maat?

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.