7 erogene zones van het vrouwelijk lichaam

erogene zones

Welke plekjes van je lichaam geven jou kippenvel en weten jou altijd warm te maken voor meer? Deze intieme plekjes, ook wel erogene zones genoemd, verschillen per persoon. De één komt in de mood als hun dijen worden aangeraakt, maar bij de ander is dit bijvoorbeeld de nek. Natuurlijk zijn er plekjes die je minstens één keer geprobeerd moet hebben, dus hebben wij 7 onmisbare erogene zones van het vrouwelijk lichaam voor je op een rijtje gezet!


Wat zijn erogene zones?

Erogene zones zijn plekjes op je lichaam die opwinding veroorzaken als deze worden aangeraakt. De meest bekende voorbeelden zijn natuurlijk de geslachtsdelen, maar er zijn ook andere plekken van het lichaam die door stimulatie de seksuele ervaring intenser kunnen maken. Iedereen heeft een andere voorkeur, maar het is een ontdekkingsreis om erachter te komen wat voor jou wel of niet werkt. Als jij op de hoogte bent van je erogene zones, kun je jouw liefdesleven tussen de lakens tot een hoger niveau tillen.


Bekijk ook: Verschil in seksdrive? Volg dit advies


1. Hoofdhuid en haar

Ken je het gevoel van wanneer iemand met je haar speelt of zijn/haar handen door je haar laat gaan? Heerlijk, toch? Een hoofdmassage werkt ontspannend, want er komen verschillende stofjes vrij die je goed laten voelen. Als jullie voorspel onder de douche begint, kan je partner je haren wassen en tegelijkertijd een hoofdmassage geven om alvast helemaal in de stemming te komen.

2. Nek en hals

Zijn jullie compleet aan elkaar vastgeplakt tijdens een sensuele make-out sessie? De perfecte vervolgstap is om met je lippen en tong af te dwalen naar de nek en hals. Dit zijn actieve erogene zones en zijn gevoelig voor de lichtste aanrakingen. Zelfs een zachte zucht langs de huid kan al voor opwinding zorgen!

3. Oren

Helaas worden de oren vaak overgeslagen tijdens een spannend voorspel, maar ze bevatten juist veel zenuwuiteinden. Dit maakt het een intieme plek, die ook bij de lichtste aanrakingen, zoals strelen of likken, voor een reactie kan zorgen. Maar denk je eens in: stoute woorden worden in je oor gefluisterd en een hete ademhaling die langs je heen streelt? Niks is meer opwindend!

erogene zones

4. Tepels

De tepels komen vast niet als een verrassing in dit lijstje. Mocht dit wel het geval zijn: probeer het vanavond nog! Met de juiste tepelstimulatie kunnen vrouwen opgewonden raken, maar werk hier wel langzaam naar toe. Begin bij de nek en baan je een weg naar beneden. Streel, kus, lik of bijt zachtjes de tepels en houd altijd een oogje in het zeil voor haar reactie. Zo kun je rustig aftasten wat fijn is.

Wist je dat… de juiste tepelstimulatie hetzelfde genot teweeg kan brengen als het stimuleren van de clitoris en vagina? Sommige vrouwen kunnen zelfs een tepelorgasme krijgen!

5. Rug

De onderrug is voor de meeste mensen een gevoelig en kwetsbaar plekje op het lichaam. Als deze wordt gestreeld of zelfs vast wordt gehouden, kan dit voor een heleboel genot zorgen. Een sensuele massage met wat massage olie is een heerlijke manier om compleet ontspannen een spannende avond in te gaan.

6. Buik

Doordat de onderbuik zich dichtbij de geslachtsdelen bevindt, is dit de perfecte plek om te teasen tijdens het voorspel. De spieren in de buik zijn verbonden aan de bekken, waardoor aanrakingen hier sensationeel aanvoelen. Wanneer je met zachte kusjes en strelingen langzaam naar beneden gaat, bouwt de spanning onomkeerbaar op.

7. Billen en dijen

De billen bevatten veel spier en vet, waardoor het niet alleen dé plek voor spanken is, maar ook voor een sensuele massage. En als je iets naar beneden richting de dijen gaat, ontdek je meer gevoelige huid om te stimuleren. Vooral als je in de buurt van de geslachtsdelen streelt, kan zij (of jijzelf) intens genieten van de opbouwende spanning.


Bekijk ook: De beste tips om jezelf op te winden, volgens seksuologen


Wat is jouw favoriete intieme plekje? Deel het in de reacties!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.