Clitoris versus eikel

We keren even snel terug naar de schoolbanken, want hier komt een kort biologielesje over de clitoris dat je niet gehad zult hebben op de middelbare school. Maar wel van pas zal komen om het vrouwelijke orgasme beter te begrijpen en dus ook te bereiken!

We beginnen met een aantal leuke feitjes:

De clitoris is het enige orgaan in het lichaam dat slechts één functie heeft, namelijk genot. Dit is toch te mooi om waar te zijn?

Wist je dat Neil Armstrong eerder op de maan was, dan dat de clitoris als orgaan werd ontdekt?

Pas 30 jaar na de maanlanding ontdekte men dat de vrouw ook een inwendige clitoris heeft!
De clitoris is dus een relatief nieuwe ontdekking en veel meer dan dat gevoelige knopje dat tussen de schaamlippen uitsteekt. Het knopje is bovendien het meest gevoelige onderdeel van het hele lichaam. Het heeft maar liefst 8000 zenuwuiteinden, terwijl een eikel er maar 4000 heeft. Klaarkomen zou in dat geval een eitje moeten zijn voor vrouwen toch? Gek genoeg is dat niet zo en komen over het algemeen meer mannen klaar dan vrouwen. Wat goed is voor de mannen natuurlijk, maar het blijft raar, dat met deze kennis, vrouwen er meer moeite mee hebben. Laten we dit even kort onderzoeken…

Misschien is het handig om het inwendige deel van de clitoris te verduidelijken met een plaatje. Een biologieles is helaas niet compleet zonder:

Eigenlijk kan je dit prachtige orgaantje kan zien als de vrouwelijke versie van een piemel. Ik geef twee redenen waarom.
Het meest gevoelige deel heeft een voorhuidje en is dus vergelijkbaar met de eikel van een man.

De tweede reden is dat bij opwinding de clitoris opzwelt, want ook de clitoris heeft zwellichamen, net zoals een piemel dus! Beide organen kunnen dus een erectie krijgen. De clitoris wordt zelfs ongeveer even groot als piemel bij opzwelling.

Dus eigenlijk hebben beide organen dezelfde bouwstenen, maar zitten ze op andere plaatsen. Bij een man is het niet persé groter, maar vooral opvallender, toch is het bij een vrouw veel gevoeliger. Een eikel heeft ongeveer 4000 zenuwuiteinden, terwijl een clitoris er maar liefst 8000 heeft.

Belangrijk is, is dat stimulatie nodig is voor een goed gevoel tijdens seks. Bij mannen kunnen we ons zelfs geen seks voorstellen zonder een erectie. Bij vrouwen besteden we daar niet zoveel aandacht aan. Alsnog is het wel degelijk belangrijk dat ook zij een “erectie” heeft. Dit is om de volgende redenen:
Wanneer de clitoris opzwelt komt er meer vocht in de vagina.
De seks is daardoor pijnvrij.
Het gevoel is intenser voor beide partners, omdat de vagina strakker wordt.
De vrouw krijgt een beter gevoel, omdat de G-spot gestimuleerd kan worden. De G-spot bevindt zich namelijk tussen de zwellichamen in. Het is dus onderdeel van de clitoris.
Kort samengevat: een piemel is dus de mannelijke versie van een clitoris en beiden organen hebben een gezwollen toestand nodig om een fijn gevoel te kunnen ervaren.
Wat ook erg leuk is om te weten is dat naast de G-spot er nog veel meer spots zijn die je als vrouw kunt bereiken. Bijvoorbeeld de A-spot, Cervix en de U-spot die niet met de clitoris verbonden zijn. Er zijn zoveel manieren om als vrouw klaar te komen, wat heerlijk!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.