Danique Hogguer: “Wat zelfliefde voor mij betekent”

danique hogguer zelfliefde

In dit gastartikel van Danique Hogguer neemt zij je mee in wat zelfliefde voor haar betekent. Hoe zij goed voor zichzelf zorgt en wat er écht belangrijk is als het om zelfliefde draait. Lees verder om te ontdekken hoe belangrijk liefde voor jezelf is en wie weet inspireert het jou om ook wat liever voor jezelf te zijn.

Een moment écht voor mij

Op het moment van schrijven zit ik met mijn blote gat op een pan met heet water gevuld met helende bloemen en kruiden. (Beter bekend als yoni steaming.) Ik ruik de geur van zachte wierook, ik geniet van een kopje verse thee en mijn ruimte heb ik versierd met kaarsjes.

Het is een moment écht even voor mij. Een moment om lief te zijn voor mezelf. Om de verbinding, liefde en compassie met mezelf te versterken. Maar waarom is dat zo belangrijk? En dan heb ik het niet over met je blote billen op een pan heet water zitten, maar over de liefde voor jezelf…

Liefde ontvangen kan moeilijk zijn

Als ik naar mezelf kijk heb ik vaak bakken met liefde te geven aan anderen. En juist door dat geven van die liefde voel ik me fijn en vervuld. Maar ergens is er een diep verlangen om zélf die liefde te ontvangen. Die grote bak vol onvoorwaardelijke liefde.

En weet je wat het gekke is? Het wordt me wél gegeven. Maar om het echt binnen te laten komen en het diep in mijn lichaam te ontvangen… Dat lukt nog niet altijd.

Wanneer mij heel veel liefde wordt gegeven, kan ik nog wel eens dichtklappen. Dan komt er een riddersschild voor mijn lichaam en hart, en dan voel ik eigenlijk nog maar heel weinig. Maar op het moment dat ik mezelf die diepe liefde en compassie geef, dan verzacht dat schild en kan ik het ontvangen.

Daarom geloof ik dat de liefde die jij voor jezelf voelt, de basis is. De basis in heel veel dingen.

“Ergens is er een diep verlangen om zélf die liefde te ontvangen.”

Liefde voor jezelf is de basis

Het helpt je namelijk om te kunnen ontvangen. Het helpt om op een dieper stuk te verbinden met jezelf en de mensen om je heen. Het helpt je om helderheid te creëren in je grenzen en verlangens en om keuzes te maken die voor jou goed zijn. Het helpt je om jouw hart te volgen, om jouw leven zo in te richten zodat je er geluk uithaalt.

En het allermooiste vind ik het gevoel dat je kan ervaren wanneer je jezelf, en die liefde voor jezelf helemaal toelaat. Ken je dat gevoel van super verliefd zijn? Dát gevoel bedoel ik. Maar dan helemaal voor jezelf.

Liefdestalen

Je hebt misschien wel eens gehoord over de verschillende liefdestalen. Je kent wellicht jouw liefdestaal om te geven aan bijvoorbeeld je partner. Je kent wellicht ook jouw liefdestaal om te ontvangen. Maar welke liefdestaal spreek jij naar jezelf?

Jouw eigen liefdestaal

Bij mij zit het hem in lekker, voedzaam voor mezelf koken en bakken, stilte momenten, verbinden met mijn lichaam door middel van dans en zelfmassage of een wandeling in de natuur. Maar ook het werken met bloemen en kruiden die een helende werking hebben op mijn lichaam en geest.

Ik denk dat het allerbelangrijkste is: Kan ik het ook voelen? Kan ik mezelf toelaten? Kan ik mezelf toestaan om deze liefde te ontvangen? Of zit daar nog een schild voor en is er eerst een dosis zelfcompassie nodig?

Over mij

Danique Hogguer

Mijn naam is Danique Hogguer en ik werk als mentor, teacher en coach voor vrouwen en koppels. Ik geloof dat jij de wijsheid, kracht en antwoorden al in jou hebt en ik help je graag om daar weer mee te verbinden. Zodat jij je leven én de liefde weer kunt vieren.

Dit doe ik middels mijn vrouwenkracht groepstraject, koppelkracht trajecten (www.daniquehogguer.nl) en middels massages en rituelen voor (zwangere) vrouwen (www.kanyara.nl)

 

 

 

 

Hoe uit jij je liefde naar jezelf? Inspireer ons in de comments!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

2 comments

Danique Hogguer
mei 15, 2024 11:43 am

Wat was dit heerlijk om te mogen schrijven!

Heel veel liefs,
Danique

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Joy
mei 15, 2024 1:10 pm

Bedankt voor je mooie artikel!
We kijken uit naar de volgende ❤

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.