Girl code: de ongeschreven regels onder vrouwen

girl code

Regels die eigenlijk niet uitgesproken hoeven worden, waar vrouwen zich zonder twijfel aan houden – dat is girl code. Of je nou beste vriendinnen bent of een wildvreemde op een openbaar toilet, dat maakt niet uit. Sommige dingen doe je gewoon voor elkaar. Wat is girl code precies en waarom is het zo belangrijk? Lees er alles over in dit artikel.

Wat is girl code?

Girl code is een set ongeschreven regels onder vrouwen die natuurlijk niet verplicht is, maar waar wel veel vrouwen trouw aan zijn. Het is een leidraad tussen vrouwelijke vrienden, familieleden en/of vreemden met de do’s en don’ts waar geen man tussen kan komen. Sisters before misters!

Waarom bestaan deze ongeschreven regels?

Het is een manier om vriendschap te versterken. En in een wereld waar vrouwen soms toch nog wel benadeeld worden, is het allesbehalve oké als vrouwen dit elkaar ook aandoen. Je snapt elkaar tenslotte beter dan een ander ooit zou kunnen. Natuurlijk is girl code geen bijbel die je tot in de puntjes moet volgen. Per situatie kijk je hoe je een mede-vrouw kunt steunen.

girl code

Wat zijn de ongeschreven regels?

Wees eerlijk

Vooral onder vriendinnen is het niet leuk als je elkaar voorliegt. Als haar iets niet staat bijvoorbeeld, zeg het dan op een nette, respectvolle manier. Dat waardeert ze absoluut!

Niet flirten met de crush van een vriendin

Stel jij hebt een crush op een hele leuke man of vrouw, dan wil je niet dat je (beste) vriendin ineens met diegene flirt, wetende dat jij gevoelens hebt. Dit doe je andersom dus uiteraard ook niet.

Red een vrouw in ongewenste situaties

Zie je een vrouw die ongewild versierd wordt of zich ongemakkelijk voelt in een situatie waar ze zichzelf niet zo makkelijk uitkrijgt? Dan doe je alsof je een bekende bent en sleurt haar mee. Ze zal je dankbaar zijn dat je haar al dat ongemak hebt bespaard of misschien zelfs wel hebt gered uit een gevaarlijke situatie.

Begin nooit iets met haar ex

Net als bij flirten is iets beginnen met een vriendin haar ex gewoon not done. Er kunnen nog gevoelens in het spel zijn, of het is om een andere reden uitgegaan. Hoe het ook went of keert, de ex is verboden terrein.

Geef nooit commentaar op de partner van je beste vriendin

Ze is verliefd en zit op een roze wolk. Vaak zal commentaar op de partner alleen maar slecht vallen en dat is het verpesten van een vriendschap niet waard. Stel de partner is écht toxic, breng dit dan met alle goede intenties van dien naar voren.

Je beoordeelt haar seksverleden niet

Je zus, vriendin of een wildvreemde kiezen zelf wat zij op seksueel gebied doen. In de maatschappij worden er al genoeg oordelen gelegd op vrouwen over bijvoorbeeld hun bodycount en daar hoeven wij als vrouw niet aan bij te dragen.

Je deelt extra menstruatieproducten

Stel je staat in een openbaar toilet en iemand merkt geschrokken op dat haar menstruatie is begonnen. Als je extra maandverband of tampons bij je hebt, dan deel je die zonder te twijfelen. Net als dat wanneer je een vrouw ziet die is doorgelekt, je haar een subtiel seintje geeft.

Zorg dat ze veilig thuiskomt

‘Doe je een appje als je thuis bent?’ is gewoon zo’n fijne zin om te horen. Dan weet je van elkaar dat je veilig thuis bent gekomen. En je weet het: gaan jullie samen ergens heen, dan ook samen weer naar huis!

Boost het zelfvertrouwen van elke vrouw

Hoe fijn is het om van je beste vriendin of een wildvreemde een complimentje te ontvangen op een willekeurig moment? Je fleurt op. Je dag is weer helemaal goed. Doe dit ook voor anderen! En je voelt je zelf ook een stuk beter als je complimentjes geeft.

Je komt voor elkaar op

Wordt een vrouw achter haar rug compleet de grond in gepraat? Kom voor haar op. Het maakt niet uit of ze je vriendin is of een vreemde, je zou zelf ook willen dat iemand voor jou opkomt als anderen zo over je praten.

 

Wat betekent girl code voor jou? Deel het met ons in de reacties!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.