Alle ins en outs van vagina balletjes!

vagina balletjes

Wist je dat vagina balletjes een heleboel gezondsheidsvoordelen met zich mee kunnen brengen? Wij vertellen in dit artikel meer over wat deze balletjes precies zijn, hoe ze werken én welke jij het beste kunt kiezen. 

Wat zijn vagina balletjes?

Vagina balletjes, of ook wel Ben Wa ballen, kegelballen, Geisha balletjes of love balls, zijn speciale seksspeeltjes die je vaginaal inbrengt. Ze kunnen je een fijn gevoel bezorgen, maar helpen jou ook om je bekkenbodemspieren te trainen. De kleinere formaten kun je kopen met een doorsnede van 2 cm en dit kan oplopen naar een doorsnede van 4,5 tot 5 cm. De balletjes kunnen ook nuttig zijn als je net een kind hebt gehad of als je (op latere leeftijd) je blaas niet meer helemaal onder controle hebt.

Hoe werken vagina balletjes?

De vagina balletjes breng je dus vaginaal in. Doe dit als je ontspannen bent en gebruik altijd wat glijmiddel om ze soepeler naar binnen te laten glijden. Je brengt ze in ter hoogte van de bekkenbodem, op dezelfde plek waar je een tampon zou plaatsen. Als ze eenmaal zitten, moet je je bekkenbodemspieren bij elkaar knijpen om de balletjes omhoog te houden en/of te laten bewegen.

Dus maak je geen zorgen dat ze ergens in je lichaam zullen verdwijnen! Als jij je bekkenbodemspieren ontspant, zal zo’n balletje vanzelf naar beneden zakken. Wil je er wat extra druk achter zetten? Ga dan op je hurken zitten en pers een beetje (niet te hard!) Dan komt die er ook vanzelf uit.

vaginale balletjes

Draag de balletjes nooit langer dan 30 minuten. Je kunt ze het beste dagelijks of om de dag zo’n 20 minuten dragen. Als je ze namelijk te lang draagt, kan het ervoor zorgen dat je bekkenbodemspieren (onbewust) meer gespannen raken en dit kan uiteindelijk voor klachten zorgen.

Welke kies je?

Als je net begint in de sportschool pak je niet direct de dumbbells van dertig kilo en hetzelfde geldt voor vagina balletjes! Als je net begint, kun je het beste voor grote, lichte vagina ballen gaan en eventueel eerst maar eentje inbrengen. Later kun je altijd een tweede toevoegen.

Als je al iets meer gevorderd bent, kun je voor kleinere en zwaardere ballen gaan. Je hebt ook vaginaballen die in een siliconen houder zitten, zodat je ze kunt vervangen. Op deze manier kun je het langzaam opbouwen en wisselen van gewicht als het toch te zwaar lijkt.

 

Gebruik jij vaginale balletjes? Wat is jouw ervaring?

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.