Onze review over Bamboozy menstruatieondergoed!

menstruatieondergoed

Tientallen tampons, maandverband en inlegkruisjes gaan er per maand doorheen als je ongesteld bent. Sommige van ons zijn al overgestapt op bijvoorbeeld een menstruatiecup, maar als je het niet fijn vindt om iets in te brengen, dan is er tegenwoordig een goed alternatief. Namelijk menstruatieondergoed! Wij hebben het ondergoed van Bamboozy getest en dit zijn onze ongezouten meningen.

Hoe werkt menstruatieondergoed?

Menstruatieondergoed is speciaal ontworpen ondergoed voor de menstruatie. Het is meestal gemaakt van katoen en bevat verschillende lagen, waarvan minstens eentje vloeistoffen absorbeert en vasthoudt. Deze lagen zijn vaak vastgenaaid in het ondergoed en zijn uitwasbaar. Je kunt er dus jarenlang gebruik van maken!

Hoe staan we erin?

Charlie: “Menstruatie ondergoed… Toen ik er voor het eerst over las dacht ik meteen “nope, niks voor mij”. Maar ik hoorde steeds meer positieve verhalen. Waardoor ik het toch een kans wilde geven.

Ik gebruik normaal gesproken, overdag tijdens mijn menstruatie een menstruatiecup en ’s nachts maandverband. Overdag gebruik ik geen maandverband omdat ik het een vreselijk naar gevoel vind, als je merkt dat het bloed uit je stroomt. Mijn menstruatieflow is licht. 🩸”

Emma: “Toen ik hoorde dat er zoiets bestond als menstruatieondergoed, was ik meteen enthousiast. Het leek me namelijk een comfortabelere en (op de lange termijn) goedkopere optie dan maandverband, wat ik normaal gesproken gebruik tijdens mijn menstruatie. Daarbij komt nog dat zo’n slip natuurlijk veel beter is voor het milieu. Niet geheel onbelangrijk! Ik was heel erg benieuwd of het daadwerkelijk zoveel vloeistof op kon nemen, maar ik was ook een beetje bezorgd dat ik zou doorlekken. Ik heb de eerste twee dagen van de menstruatie namelijk vaak een heavy flow en dan moet ik echt goed opletten dat ik alles op tijd verwissel om niet door te lekken. 🩸🩸🩸”

Joy: “Op social media gaan veel advertenties over menstruatieondergoed rond. Het is moeilijk om niet nieuwsgierig te worden: is het de investering waard? Hoe zou het zijn als je volledig op menstruatieondergoed overstapt? Nou, als Team Maandverband leek het mij fantastisch. Dus ik ging met enthousiasme en volle moed de testfase in! Normaal gesproken gebruik ik maandverband en inlegkruisjes. Mijn menstruatieflow is 🩸 tot 🩸 🩸 (weinig tot gemiddeld).”

Look & feel

Charlie: “De stof van de slip is superzacht! Het absorberende deel loopt helemaal door tot de achterkant, en dan bedoel ik echt helemaal. De volledige achterkant is padded. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je daar doorlekt. Dat heeft wel een nadeel… je voelt dit wel zitten! Voor mij niet een heel sexy gevoel en een beetje luierachtig. Ik draag veel strakke broeken en ik zou het gevoel hebben dat deze slip behoorlijke lijnen laat zien in een strakke jeans. Maar voor ’s nachts in pyjama maakt dit natuurlijk niet uit. De slip zit verder wel lekker en snijdt nergens in mijn huid. Maandverband kan de volgende ochtend nogal broeierig en klam aanvoelen, en dat had ik met dit ondergoed totaal niet!”

Emma: “De Daisy menstruatieslip ziet er mooi uit, maar is wel wat dikker dan ik had verwacht. De stof voelt daarentegen wel heel zacht, glad en comfortabel aan. Tijdens het dragen blijft het verrassend goed op zijn plek zitten en de stof schuurt totaal niet. Het gedeelte waar de absorbatie-/beschermlaag in is verwerkt (en daardoor dikker aanvoelt dan de rest van de slip) loopt helemaal door naar achteren om doorlekken tegen te gaan. In principe goed bedacht, maar het had iets minder ver mogen doorlopen wat mij betreft, want het zorgt er wel voor dat de slip wat ongemakkelijk aanvoelt aan de achterkant. Daar komt nog bij dat je waarschijnlijk wel de naden zal kunnen zien onder een strakke broek. Iets om rekening mee te houden.”

Joy: “De Daisy van Bamboozy oogt op het eerste gezicht leuk! Het kanten randje maakt de slip net iets sexier en het lijkt helemaal niet op een oma onderbroek (wat natuurlijk geen probleem is, maar niet helemaal mijn ding). De stof is zacht en voelt ook fijn als je deze aan hebt. Niks schuurt, dus ook geen irritaties, wat bij maandverband heel soms nog wel een ding is.

De naden zijn wel zodanig dik dat ze op kunnen vallen (door strakkere kleding heen) en dat vind ik best jammer. Net als de verschillende lagen in het ondergoed is de dikte vrij vergelijkbaar met als je maandverband in hebt, maar omdat hier de lagen verder doorlopen aan de voor- en achterkant kan het een luier-gevoel geven. Maar al met al zit de slip naar mijn mening erg fijn! Deze slipjes vallen kleiner uit, dus het wordt aangeraden om een maat groter te kiezen dan wat je normaal draagt.”

menstruatieondergoed

Onze ervaringen

Charlie: “Oké, let’s go! Ik heb vaak een hele lichte flow dus het komt wel eens voor dat ik in de nacht, als ik lig geen bloed verlies. Dat komt dan pas wanneer ik opsta om naar de wc te gaan. Dit was de eerste nacht ook het geval, dus ik kon de slip niet testen. Ik sliep trouwens wel met een gerust gevoel!

Tweede poging. Toen ik wakker werd dacht ik dat ik weer geen bloed had verloren, want de slip voelde helemaal droog aan. In de badkamer in het felle licht de slip goed bestudeerd om tot de conclusie te komen dat ik wel bloed was verloren! Zoals beschreven, moet je de slip met koud water goed uitspoelen, voor je ‘m in de wasmachine kan wassen op 30 graden, zonder wasverzachter.

Ik heb een lichte flow dus het viel heel erg mee qua hoeveelheid. Maar een slip uitspoelen is toch wel wat anders dan een menstruatiecup omspoelen. Die is meteen schoon nadat de kraan er even doorstroomt. De slip  moet je wel echt wringen, knijpen etc. Ik vind dat niet heel erg, want ik vind menstruatiebloed wel fascinerend, met de cup uitspoelen vind ik het ook wel interessant. Maar als je hier wel meer moeite mee hebt, is het uitspoel-gedeelte misschien vervelender.”

Emma: “Het leek me het fijnst om de slip ‘s nachts te kunnen dragen, dus dat heb ik eerst een paar keer getest. Ondanks mijn heavy flow op die dagen, ben ik niet doorgelekt. De slip zat heel lekker tijdens het slapen, de stof heeft alles goed opgenomen en het voelde ook niet nat aan toen ik wakker werd. Helemaal top!

Ik heb de slip ook overdag getest, maar ik merkte al snel dat ik hem na 4 à 5 uur echt wel uit moest doen, want dan voelt het niet meer hygiënisch aan. Niet ideaal dus om te dragen naar het werk of op andere dagen dat je wat langer van huis bent. Op lichte dagen kun je hem trouwens wel zo’n 8 uur achter elkaar dragen, dus dan kun je iets meer gaan ondernemen zonder tussendoor te hoeven wisselen. Overigens hoef je de slip niet te vervangen omdat je bang bent voor nare geurtjes. Als je de slip uittrekt of naar het toilet gaat, komen er wel wat geurtjes vrij, net als bij maandverband, maar de beschermlaag zorgt ervoor dat de slip aan de buitenkant lange tijd fris blijft ruiken. Pluspunt!”

Joy: “Ik heb het slipje drie keer kunnen testen in de afgelopen drie maanden. Bij het dragen heb je bijna niet door dat je hem aanhebt, vooral tijdens chill dagen thuis of ’s nachts. De slip absorbeert het bloed snel en in mijn ervaring heb ik niet last gehad van ‘natte’ plekken.

Recent heb ik een spiraal laten zetten en hierdoor is mijn flow veel minder geworden. De eerste keer dat ik de slip droeg was het nog een medium flow, maar in mijn meest recente test was het aanzienlijk minder. Daarom heb ik de slip een nacht en dagdeel geprobeerd te dragen. Met deze verminderde flow kon dat prima, maar op een gegeven moment houdt die nare geurtjes niet meer tegen. Dus zelfs met een kleine flow, zou ik hem niet langer dragen dan 8 uur.

Mijn favoriete moment om de slip te dragen, is absoluut ’s nachts. Het geeft een secuur en veilig gevoel en je hoeft je geen zorgen te maken dat bijvoorbeeld maandverband loskomt en aan de kant schuift. De slip zit stevig genoeg, dat je je daar geen zorgen om hoeft te maken. Doorlekken wordt daardoor ook veel minder snel een probleem. Ik ga zo een stuk meer ontspannen en comfortabel slapen!”

Conclusie

Charlie: “Ik zou de slip niet overdag dragen omdat ik dan mijn flow niet wil voelen stromen en omdat het ondergoed tekent onder strakke kleding. Maar voor ’s nachts vind ik de slip ideaal! Ik slaap beter omdat ik me geen zorgen hoef te maken om doorlekken! ’s Ochtends uitspoelen is zo gebeurd.”

Emma: “Ondanks dat deze menstruatieslip misschien niet zo’n perfecte vervanging is voor maandverband als ik in het begin had gehoopt, ben ik er toch heel enthousiast over! Ik wil niet meer zonder en ga het zeker elke maand gebruiken. Vooral ’s nachts en tijdens yogasessies vind ik het echt ideaal, omdat ik me dan vrij kan bewegen en me geen zorgen hoef te maken over verschuivend maandverband. Alleen dit al maakt het aanschaffen van een menstruatieslip het voor mij helemaal waard. Ook als ik thuis ben vind ik het fijn om de slip te dragen, want dan hoef ik me nergens zorgen over te maken. Maar als ik de deur uit moet, heeft maandverband toch nog altijd mijn voorkeur.

Al met al raad ik de menstruatieslip zeker aan. Je hebt naar mijn mening wel meer dan één slip nodig om er echt goed gebruik van te maken, anders moet je wel heel vaak de was doen, maar ik vind het de investering absoluut waard. Als je twijfelt of menstruatieondergoed iets voor je is, raad ik je aan om het in ieder geval een keer te proberen!”

Joy: “Het ondergoed is ’s nachts super fijn. Het neemt voor mij echt de zorg weg van doorlekken. Het is ook erg fijn dat je hier maandverband (en dus geld) uiteindelijk mee bespaard. Het zijn toch weer uren waarin je niks hoeft te vervangen, producten weggooit én dus beter zorgt voor het milieu én je portemonnee. Het is natuurlijk een investering, maar voor je lichte dagen en ’s nachts is dat het absoluut wel waard.”

Ons cijfer

Charlie: 7

Emma: 8

Joy: 8

Eindcijfer: 7,7

 


WIN EEN BAMBOOZY MENSTRUATIESLIP

Wil jij graag een menstruatieslip winnen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en omschrijf jouw menstruatie in drie woorden. Op 13 maart kiezen wij drie winnaars.

 

*= Je kunt meedoen tot maandag 13-03-2023 om 12:00. Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.
**= We maken de winnaar niet bekend in dit artikel, maar we benaderen deze via e-mail. Vul daarom een juist e-mailadres in tijdens het reageren.
Deelname aan deze actie is 1x mogelijk en daarmee stem je in met onze algemene-, privacy- en actievoorwaarden. Deze kun je hier vinden.

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

4 comments

Moes
maart 12, 2023 9:10 am

Snacht doorlekken is mijn grootste irritatie! Wat zou het fijn zijn als daar nou een oplossing voor is….

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mila
maart 12, 2023 10:37 am

Gezond, verbindend, mooi

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sanny
maart 13, 2023 7:24 am

Mijn menstruatie cyclus ben ik opnieuw aan het leren kennen. Na 7 jaar prikpil en geen menstruatie, moet mijn lichaam weer wennen aan menstruatie alsof het de allereerste keer is dat ik ongesteld word. Ik vind het heftig, emotioneel, maar ook zo mooi dat het nog werkt. Menstruatie is nog best een taboe om over te praten, maar gelukkig is dat aan het veranderen. Ik zou graag zo’n menstruatie ondergoed willen proberen!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sanny
maart 13, 2023 7:28 am

Mijn menstruatie cyclus is weer opnieuw wennen, omdat ik 7 jaar de prikpil had en niet ongesteld was. Heftig, emotioneel en dankbaar dat mijn lichaam nog werkt!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.