Slechter seksleven nadat je moeder bent geworden? Dat kan anders!

seksleven

Een slechter seksleven na de bevalling: het is herkenbaar voor veel moeders. Uit onderzoek van How About Mom en Rouze onder 900 moeders blijkt dat 80% van de vrouwen vindt dat hun seksleven is veranderd sinds ze moeder zijn geworden, en niet op een positieve manier. Er is minder seks, het doet pijn en de zin in seks is soms ver te zoeken. Opmerkingen als ‘Ik ben onzeker over m’n nieuwe lichaam’ en ‘chronisch slaaptekort helpt niet’ komen vaak terug. En herstellen van de bevalling en co-sleepen met een baby werken ook niet bepaald mee om in de stemming te komen…

How About Mom (platform, app en boek voor nieuwe en aanstaande moeders) en Rouze (maker van erotische luisterverhalen) en seksuoloog Astrid Kremers willen daarom dat er meer aandacht komt voor goede content die vrouwen stimuleert om te ontspannen en die helpt meer seksueel plezier te krijgen. “Wij willen dat er meer tools zijn voor moeders om hun seksualiteit te (her)ontdekken. Dat kan met de erotische audioverhalen van Rouze.me, die vanaf nu te luisteren zijn in de gratis How About Mom app”, zegt Anna Jacobs, oprichter van How About Mom.

Fantasie prikkelen

In het onderzoek van How About Mom en Rouze komt naar voren dat 67% van de ondervraagde vrouwen zich sinds de bevalling onzekerder voelt over hun lichaam. “Een negatief lichaamsbeeld heeft absoluut invloed op je seksleven,’ zegt Eva de Visser, oprichter van Rouze en bekend van het tv-programma Dragon’s Den. ‘Dat willen we doorbreken met de verhalen die we ontwikkelen voor deze doelgroep. We hopen de fantasie van vrouwen te prikkelen, hen even los te laten komen uit de rol die ze als moeder vervullen. In je hoofd kun je zijn wie je wilt zijn – een vrijgezel op vakantie in Italië, een getrouwde vrouw met een steamy affaire – en weer in touch komen met die seksuele kant van jezelf.”

Tijd voor je relatie en seks

“Het is goed om te beseffen dat je als nieuwe ouders vaak veel meer remmende factoren – vermoeidheid, stress, onzekerheid, weinig privacy – dan stimulerende factoren ervaart,” zegt seksuoloog Astrid Kremers. “Dat is helemaal niet vreemd. Er is minder tijd en aandacht voor jezelf en voor elkaar en het kan aan energie en mogelijkheden ontbreken om seksuele prikkels op te zoeken.”

Juist daarom is het zo belangrijk de stress op momenten van je af te kunnen zetten en tijd voor jezelf te nemen. Bijvoorbeeld door alleen of met je partner samen een spannend luisterverhaal aan te zetten en in the mood te komen. “Rouze, Astrid Kremers en How About Mom willen vrouwen en moeders zo helpen om hun zin in seks en vertrouwen in hun eigen seksualiteit weer (terug) te krijgen,” aldus Frederieke Jacobs van How About Mom.

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.