Standje 69

Standje 69

Ongetwijfeld zul je wel eens van standje 69 gehoord hebben. Het is één van de bekendste standjes qua naam, maar wat is standje 69 nou precies? Hoe ziet standje 69 eruit? En hoe kun je dit het beste aanpakken? We leggen je er alles over uit in dit blog!

Lees ook: “5 orale seksstandjes die je moet uitproberen!

Wat is standje 69?

Bij standje 69 is er geen sprake van penetratie. Het gaat om orale seks, waarbij twee (bed)partners elkaar tegelijkertijd oraal bevredigen. Dat kan erg opwindend zijn, want terwijl jij je partner bevredigt kun je zelf ook genieten! Het voordeel als de vrouw bovenop tijdens sexstandje 69 zit is dat zij haar bekken makkelijk kan bewegen, waardoor zij zelf kan sturen hoe haar clitoris gestimuleerd wordt. Een nadeel kan wel zijn dat je je moeilijker kunt concentreren op je eigen gevoel doordat je zelf ook druk bezig bent. Standje 69 is vooral leuk wanneer je al wat meer ervaring hebt met orale seks. Heb jij nog niet zoveel ervaring? Probeer elkaar dan eerst eens afzonderlijk orale seks te geven, zodat je volop kunt genieten en ook wat makkelijker aanwijzingen kunt geven.

Hoe ziet standje 69 eruit?

Bij sexstandje 69 gaat één van de partners op zijn of haar rug liggen, terwijl de ander op zijn of haar knieën boven hem of haar gaat zitten. Hierdoor kan de ene persoon liggend de penis of vagina stimuleren, terwijl de ander voorover buigt. Vanwege deze houding wordt het “standje 69” genoemd. Je herkent immers de hoofden van de twee partners in de 6 en de 9. Wanneer je onderop ligt kan het comfortabeler zijn om een kussen onder je hoofd te leggen, zodat je vanzelf al wat meer naar voren buigt. Door de knieën te buiten en de kont wat naar boven te duwen, kan ook degene die bovenop zit er wat beter bij. Eventueel kan het ook lekker zijn om glijmiddel met smaak te gebruiken als extra toevoeging.

Lees ook: “Hoe moet je beffen?

Variaties op standje 69

In de basis doe je sexstandje 69 met twee personen, terwijl de één onderop ligt en de ander daar bovenop zit. Er zijn echter nog een aantal variaties op standje 69 die erg leuk zijn om te proberen.

Zijwaartse 69

De zijwaartse 69 is een net wat meer ontspannen versie van sexstandje 69. Hierbij zit je niet boven elkaar, maar doe je standje 69 op je zij. Je kunt eventueel je buitenste been nog over elkaar heen leggen, zodat je deze zelf niet omhoog hoeft te houden. Hiermee zal standje 69 meer ontspannen worden en zul je elkaar nog langer oraal kunnen bevredigen!

Standje 69+1

Vinden jij en je (bed)partner het spannend om af en toe een derde persoon bij jullie vrijpartij te betrekken? Probeer sexstandje 69 dan eens tijdens een trio! Standje 69 is één van de leukste standjes om te variëren in je trio! Twee mensen kunnen elkaar oraal bevredigen, terwijl de man (of een vrouw met strap-on) degene die bovenop ligt penetreert. Liever de onderste vrouw penetreren? Zorg ervoor dat zij aan de rand van het bed ligt, zodat je staand plaats kunt nemen tussen haar benen.

Sextoys bij standje 69

Standje 69 is erg fijn, maar kan ook best vermoeiend zijn. Dan kan het leuk zijn om af en toe af te wisselen met een spannende sextoy of juist een speeltje te gebruiken om voor nog meer stimulatie! Een man kan bijvoorbeeld een prostaat stimulator inbrengen tijdens standje 69. De prostaat van mannen is erg gevoelig en wordt daarom vaak vergeleken met de vrouwelijke G-spot. Gelijktijdige stimulatie van de penis en deze zogenaamde P-spot zal voor ongekend genot zorgen! Voor de vrouw kan een vinger vibrator een heerlijke toevoeging zijn tijdens standje 69. Deze kleine vibrator schuif je gemakkelijk over je vinger heen. Vervolgens kun je de gebieden rondom de clitoris stimuleren. Wordt je een beetje moe terwijl je haar clitoris likt? Eventueel kun je ook afwisselen met een luchtdruk vibrator. Zo kun je haar clitoris blijven stimuleren, terwijl je zelf af en toe een kleine pauze houdt.

Nu weet je alles om te kunnen beginnen met standje 69 en ook om voldoende te kunnen variëren! Heb jij al ervaring met standje 69?

Respond or ask a question

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.