Winkelmandje
Uw filters

Algemene retourmogelijkheden

Terugsturen binnen 14 dagen (herroepingsrecht) 
Bij aankoop op afstand (zoals via een webwinkel) geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen. Dit zogenoemde "herroepingsrecht" betekent dat je in principe alles wat je bij ons koopt, binnen 14 dagen (geteld vanaf de datum van ontvangst) zonder opgaaf van redenen (gratis) kunt retourneren, waarna je het aankoopbedrag terugkrijgt. Voorwaarde is wel dat het artikel onbeschadigd is en niet gebruikt. Uiteraard mag je de door jou bestelde artikelen eerst beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld.

Uitzonderingen
In de Algemene Voorwaarden vind je bij Artikel 10, lid 6 en lid 8 enkele uitzonderingen op het herroepingsrecht:
  • Slips, kousen, sexy speeltjes en andere artikelen bedoelt voor intiem lichamelijk gebruik, kunnen om hygiënische redenen niet geretourneerd worden indien de verpakking en/of verzegeling is verbroken 
  • Artikelen die wij hebben laten maken volgens jouw specificaties (gepersonaliseerde artikelen) zijn uitgesloten van het herroepingsrecht daar deze persoonlijk zijn van aard 
  • DVD's en elektronische apparatuur e.d met een verzegeling, kunnen als deze verpakking en/of verzegeling is verbroken, niet worden geretourneerd 
Defect artikel
Blijkt een artikel bij ontvangst defect te zijn, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Wat moet ik doen, als ik een artikel wil terugsturen?
Kijk hiervoor bij de vraag Instructies voor herroeping.

Waar kan ik mijn artikel naar retour sturen en zijn er kosten verbonden aan het terugsturen van artikelen? 
Alle retouren kun je gratis afgeven bij een DHL-Parcelshop onder vermelding van retour CLD. Voor een adres in jouw buurt ga je naar www.dhlparcel.nl. Je hoeft geen retouradres op je pakket te vermelden, ons adres staat gecodeerd in de barcode op je ontvangen pakket.

Bij je bestelling ontvang per mail een service- en garantiekaart. Deze is onderdeel van je pakbon.
Hierop kun je invullen wat je retour zendt en met welke reden.
Gelieve deze kaart altijd bij te sluiten, zodat wij je retourzending correct kunnen verwerken.
Zodra jouw retour verwerkt is, ontvang je een bevestiging via email.

Retourbewijs 
Als je de retourzending overdraagt aan de vervoerder, ontvang je een retourbewijs. Bewaar dit zorgvuldig!

Als ik een complete levering terugstuur, krijg ik dan ook de verzendkosten terug?

Ja, stuur je de gehele zending terug, dan krijg je van ons de aankoopsom plus de eerder in rekening gebrachte verzendkosten van 
€ 2.95 terug.

Retourneren in een Christine le Duc winkel
Het is niet mogelijk om via de site bestelde artikelen te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. Klik hier voor de retour instructies. Wanneer je artikelen via de winkel had besteld dan dien je deze daar ook weer aan te bieden voor het retourneren of te ruilen.

Instructies voor herroeping
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde formulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. 

Indienen van je herroeping kan zowel via gewone post als e-mail:

Christine le Duc
Watermolen 6
4751 VK Oud Gastel

Email: klantenservice@christine-le-duc.nl

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Je kan de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop jij het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Bewaar zorgvuldig jouw retourbewijs bij afgifte van jouw pakket.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. De terugbetaling kan door ons worden opgeschort totdat wij de geretourneerde goederen terug hebben ontvangen of (in geval van dispuut) totdat je ons een bewijs van retournering van de goederen hebt verstrekt.

Formulier voor herroeping
Gebruik deze link om het formulier voor herroeping te downloaden.