Winkelmandje
Uw filters

Algemene retourmogelijkheden

Terugsturen binnen 14 dagen (herroepingsrecht)
Bij aankoop op afstand (zoals via een webwinkel) geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen. Dit zogenoemde "herroepingsrecht" betekent dat je in principe alles wat je bij ons koopt, binnen 14 dagen (geteld vanaf de datum van ontvangst) zonder opgaaf van reden kunt retourneren, waarna je het aankoopbedrag terugkrijgt.

Voorwaarden
Omwille van gezondheid, veiligheid en hygiëne hanteren wij de volgende strikte voorwaarden ten aanzien van retourzendingen:

1. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is zijn in originele staat
2. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is compleet en onbeschadigd
3. Verzegeling indien aanwezig is niet verbroken
4. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is ongebruikt, ongedragen

Uitzonderingen
In de Algemene Voorwaarden vind je onder Artikel 10, lid 6 en lid 8 uitzonderingen op het herroepingsrecht.

Onderstaande artikelen kunnen uitsluitend geretourneerd worden wanneer de erop aanwezige verzegeling en de verpakking waarin deze geleverd zijn volledig intact is:
•Slips
•Strings
•Kousen
•Seks speeltjes en andere artikelen bedoeld voor intiem (o.a. genitaal en/of anaal lichamelijk gebruik
•Tepelversiering
•Artikelen die wij hebben laten maken volgens jouw specificaties (gepersonaliseerde artikelen) zijn uitgesloten van het herroepingsrecht
•DVD's en elektronische apparatuur 

Drogisterij artikelen waaronder condooms, glijmiddelen, crèmes en tabletten kunnen omwille van hygiëne en veiligheid NOOIT geretourneerd worden. 

Defect artikel
Blijkt een artikel bij ontvangst defect te zijn, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Wat moet ik doen, als ik een artikel wil terugsturen?
Kijk hiervoor bij de vraag Instructies voor herroeping.

Waar en hHoe kan ik mijn artikel retour sturen en zijn er kosten verbonden aan het terugsturen van artikelen? 
Retouren kun je gratis afgeven bij een DHL-Servicepoint onder vermelding van referentie: CLD (dit kenmerk staat als zodanig in de DHL scanner). Voor een DHL-Servicepoint adres in jouw buurt ga je naar www.dhlparcel.nl. Je hoeft geen retouradres op je pakket te vermelden. Ons adres staat gecodeerd in de barcode op zowel je ontvangen pakket als de pakbon (deze ontvang je per mail) die tevens je retour formulier is. Heb je geen van beiden meer in je bezit zorg dan in ieder dat je je ordernummer op je retour vermeld zodat we je als verzender kunnen herleiden.

Werkwijze
Bij je bestelling ontvang je per mail een pakbon als attachment. Deze pakbon is tevens je garantiebewijs en retourformulier
Geef op het retourformulier aan wat je retour zendt, met welke reden en sluit het formulier in bij je retourpakketje zodat wij je retourzending correct kunnen verwerken. Zodra je retour ontvangen en verwerkt is, ontvang je daarvan een bevestiging via email.

Retourbewijs 
Als je de retourzending overdraagt aan de vervoerder, ontvang je een retourbewijs. Bewaar dit zorgvuldig, het is je bewijs van verzending. 

Kan ik mijn retour gratis verzenden?
- Nederland: Ja, dat is gratis wanneer je bovenstaande retour instructies opvolgt en je je retour aanmeldt bij een DHL-Servicepoint (Referentie: CLD). Kies je voor een alternatieve verzendmethode en/of vervoerder dan zijn de retour kosten voor eigen rekening
- België: Nee, helaas is dat (nog) niet mogelijk. Retouren vanuit België komen voor eigen rekening. Vergewis je daarom goed van de retour voorwaarden om te voorkomen dat je retour niet aan de voorwaarden voldoet en deze geweigerd wordt waardoor je onnodige kosten maakt.

Als ik een complete levering terugstuur, krijg ik dan ook de verzendkosten terug?
Ja, stuur je de gehele zending terug, dan krijg je van ons de aankoopsom plus de eerder in rekening gebrachte verzendkosten retour:
- Nederland: : € 2.95
- België: €4,95

Retourneren in een Christine le Duc winkel
Het is niet mogelijk om via de site bestelde artikelen te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. Klik hier voor de retour instructies. Wanneer je artikelen via de winkel had besteld dan dien je deze daar ook weer aan te bieden voor het retourneren of te ruilen.

Instructies voor herroeping
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde formulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. 

Indienen van je herroeping kan zowel via gewone post als e-mail:

Christine le Duc B.V.
Afdeling retouren CLD
Watermolen 6
4751 VK Oud Gastel

Email: klantenservice@christine-le-duc.nl

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Je kan de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop jij het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Bewaar zorgvuldig jouw retourbewijs bij afgifte van jouw pakket.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. De terugbetaling kan door ons worden opgeschort totdat wij de geretourneerde goederen terug hebben ontvangen of (in geval van dispuut) totdat je ons een bewijs van retournering van de goederen hebt verstrekt.

Formulier voor herroeping
Gebruik deze link om het formulier voor herroeping te downloaden.