How to… een eigen boudoir fotoshoot

boudoir fotoshoot

Ben je door de donkere dagen en het gure herfstweer in een sleur terechtgekomen? Geen zorgen, wij hebben de oplossing! Wist je dat lingerie jou van een boost van positiviteit en zelfvertrouwen kan voorzien? Zet jezelf in de spotlight en organiseer jouw eigen boudoir fotoshoot! Zo geef jij jezelf een stukje nodige zelfliefde én heb je een excuus om je favoriete lingerie te showen.

Wat is een boudoir fotoshoot?

Boudoir fotografie is een vorm van fotografie die intiem is en jouw lichaam van de mooiste kant laat zien. In de meest sexy lingerie en nog sensuelere poses worden er beeldige foto’s van je gemaakt. Vaak zijn het geen professionele modellen, maar alledaagse vrouwen (of mannen) die dit doen. Het is een manier om een andere kant van jezelf te ontdekken.

Waarom zou je een boudoir fotoshoot doen?

Je vraagt je misschien af: is een boudoir fotoshoot wel wat voor mij? Het antwoord is ja! Er zijn genoeg redenen om het een keer uit te proberen, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk waarom jij het zou willen doen

Wil jij een kant van jezelf onthullen waarvan je niet wist die je hebt? Wil je een boost voor je zelfvertrouwen? Of wil je juist je partner verrassen met pikante, maar elegante foto’s? Wat de reden ook is, het voelt ontzettend goed om jezelf bloot te geven en je sensualiteit en sexiness te ownen.

Hoe ga je thuis aan de slag?

Hoewel zo’n boudoirshoot vaak door een professional wordt gedaan, kun je dit ook prima voor jezelf doen! De camera’s in smartphones zijn tegenwoordig van zo’n goede kwaliteit dat je er de meest prachtige plaatjes mee kunt schieten.

Wat heb je nodig?

In principe heb je niet heel veel nodig voor een boudoir fotoshoot. Allereerst uiteraard je smartphone met eventueel een telefoonhouder, maar je kunt deze ook prima ergens tegenaan zetten of tussen twee boeken klemmen.

Zoek een plek uit in huis waar jij je comfortabel voelt en maak gebruik van wat je hebt. Denk aan een stoel, bank, bed en spiegels heb je waarschijnlijk al in huis. Dit zijn prima attributen om mee te poseren!

Als laatste kun je ervoor kiezen om de shoot in lingerie te doen, maar boudoir wordt ook wel naakt gedaan. Aan de andere kant, is er een beter excuus om een sexy nieuw setje aan te schaffen?

 

De beste belichting tips

Spelen met het licht dat je hebt. Met name natuurlijk licht kan voor prachtige foto’s zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het licht van een ondergaande zon die door je lamellen heen schijnt. Dit creëert patronen op je lichaam die sensueel kunnen uitpakken!

Er zijn tegenwoordig ook een heleboel apps waar je de foto’s eventueel nog mee kunt bewerken (en hier zijn honderden tutorials voor te vinden).

boudoir

Hoe poseer je?

Je bent klaar om te beginnen, maar… hoe poseer je eigenlijk? Het is belangrijk dat je je lichaam gebruikt om hoeken en lijnen te creëren, zodat je geen ‘plat’ eindresultaat hebt.

Holle rug

Ga op je rug liggen en trek dan je benen naar je toe, met slechts je tenen op de grond. Houd je benen op verschillende lengtes. Hol je onderrug en strek je armen boven je hoofd.

Sexy seat

Kies een stoel met dichte rugleuning, neem naakt plaats met je benen aan de weerzijden van de stoel, met je gezicht richting de camera. Spreid je benen en leg je handen in je nek of op je hoofd. Doordat de stoel je intieme delen bedekt zie je niks, maar je pose is sexy en verleidelijk!

Je kan ook voor een krukje kiezen en juist met je rug naar de camera zitten, met je benen in dezelfde gespreide positie.

Sensuele S

Ga op je buik liggen en til je billen op van de grond. Dit doe je door je rug te hollen en je knieën wat onder je te schuiven. Wijs met je onderbenen in de lucht en strek je tenen. Zo creëer je een sensuele S-vorm met je lichaam en benadruk je al je mooie vrouwelijke vormen!

Handen boven de lakens

Geef je handen altijd een bewuste plek. Als je je nog niet comfortabel voelt, gebruik je handen dan om lichaamsdelen te bedekken.

Waar zou je allemaal kunnen poseren?

Denk bijvoorbeeld aan de volgende plekken: tegen een muur, op de grond, voor de spiegel, op bed (en maak gebruik van je mooiste dekbedovertrek!) of met een bank of stoel. Hier heb je niks extra’s voor nodig. Probeer poses uit, maak foto’s en video’s van jezelf en ontdek jouw meest sensuele kanten.

Lingerie om verliefd op te worden

Als je nog inspiratie zoekt voor je boudoir fotoshoot, dan hebben wij prachtige lingeriesetjes waar jij zo maar eens verliefd op zou kunnen worden!

 

 

Heb jij weleens een boudoir fotoshoot gedaan? Deel je ervaring met ons in de reacties!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

2 comments

Ilonatesthet
november 29, 2022 6:58 pm

Mooie tips, ik heb pas een boudoir shoot gedaan en het was echt super! Zou het zo weer doen, je gaat jezelf echt op een andere manier bekijken

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Joy
november 30, 2022 7:15 am

Hi Ilona,

Wat leuk dat je een boudoir shoot hebt gedaan!
Heel mooi om te horen dat het een goede ervaring was. 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.