Alles over vingeren

vingeren

“Hoe moet je vingeren?” is iets wat veel mannen en zelfs vrouwen zich afvragen. Het vrouwelijke orgasme zit namelijk veel ingewikkelder in elkaar dan een orgasme bij mannen. Bovendien verschillen de voorkeuren per vrouw erg. Lekker vingeren is dus niet voor alle vrouwen hetzelfde. Het vraagt dus wat geduld, communicatie en veel experimenteren om te ontdekken wat jij of je partner lekker vindt. Wil jij meer weten over vingeren? Met onze vinger-tips en wat oefening leer je in ieder geval de basics waarmee je iedere vrouw kunt verwennen, al bij de eerste keer vingeren.

Lees ook: “Masturbatietips voor vrouwen

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook als je gaat vingeren. De intieme zone van de vrouw is natuurlijk erg gevoelig. Daarom is het belangrijk om twee dingen zeker te doen voor je aan de slag gaat met vingeren.

Knip je nagels

Niets zo vervelend als te lange nagels! De vaginawand is behoorlijk zacht, waardoor te lange nagels bij het vingeren pijnlijk aan kunnen voelen en zelfs wondjes kunnen veroorzaken. Zorg dus altijd voor verzorgde kortgeknipte nagels wanneer je een vrouw gaat vingeren.

Maak je vingers voldoende nat

Wanneer je vingers onvoldoende nat zijn zal dit de vrouw een stroef en schurend gevoel geven. Zorg dus dat je vingers vochtig zijn met spuug of vaginaal vocht. Voor extra soepel handwerk kun je het beste wat glijmiddel aanbrengen op je vingers en de vagina. Vingeren zal daardoor gemakkelijk verlopen! Wil je naast je handen ook gebruik maken van een seksspeeltje? Kies dan voor een waterbasis glijmiddel gebruiken, zodat het speeltje niet zal beschadigen.

Lees ook: “Glijmiddel gebruiken is hartstikke normaal

2. Ken het vrouwelijk lichaam

Vind je het lastig om te ontdekken welke plekjes belangrijk zijn? Geen zorgen, veel mannen en vrouwen hebben in het begin moeite om de gevoelige snaar te raken bij het vingeren. Zeker bij de eerste keer vingeren kan het lastig zijn. Daarom helpen we je graag door twee plekken uit te leggen die je sowieso niet mag overslaan.

De clitoris

De clitoris is het een plekje aan de buitenkant boven de vagina. Het voelt als een soort knopje of bobbeltje. Vaak zit de clitoris verstopt onder een soort hoedje, het clitoriskapje. Bij je partner of jezelf vingeren, mag je de clitoris zeker niet vergeten. Voor veel vrouwen is het zelfs moeilijk om klaar te komen zonder stimulatie van de clitoris.

De G-spot

Misschien heb je al wel eens van de G-spot gehoord. Het is de ultieme plek om te stimuleren als je intens wilt klaarkomen bij het vingeren. Hoe vind je de G-spot? Breng je vingers in in haar vagina met je nagels richting haar rug. Op ongeveer 3 tot 5 cm diep in de vagina zul je met je vingertoppen een stukje sponsachtige of ribbelig huid voelen: dat is de G-spot!

3. Begin niet meteen met vingeren

Nu je weet hoe je je moet voorbereiden op het vingeren en welke plekjes van het vrouwelijk lichaam je moet stimuleren bij het vingeren, kun je gaan beginnen. Tenminste, aan het voorspel! Vrouwen vinden het over het algemeen niet fijn wanneer je bij het vingeren meteen voor actie gaat. Geef een vrouw de tijd om opgewonden te worden. Dit kan je doen door haar een erotische massage te geven, haar lichaam aan te raken. Masseer bijvoorbeeld eerst haar rug en billen, en streel vervolgens haar borsten. Kus haar in de nek, schouders en eventueel ook de binnenkant van haar onderarmen. Tip: Om een goede massage te geven kun je ook massage en glijmiddel in 1 gebruiken.

Wanneer je merkt dat ze wat meer opgewonden wordt, kan je haar ook een beetje plagen. Dit kan je doen door haar steeds dichter bij de vagina aan te raken, door bijvoorbeeld eerst de binnenkant van haar dijbenen te strelen en langzaam naar haar schaamlippen toe te werken.

4. Neem de tijd om te vingeren

Bij vrouwen zit het orgasme vooral in hun hoofd. Vrouwen zijn sneller afgeleid en gaan ook makkelijk piekeren. Zorg er dus voor dat je niet te gehaast bent bij het vingeren, want dat zal er alleen voor zorgen dat ze moeilijker of zelfs helemaal niet klaarkomt. Begin langzaam met vingeren, zodat ze volledig op kan gaan in wat jij aan het doen bent. Wanneer je lekker aan het vingeren bent zal zij vanzelf om meer vragen en kun je wat versnellen. Zo lang je haar maar het gevoel geeft dat tijd niet uitmaakt en ze op haar gemak is.

5. Stimulatie van de clitoris

In porno filmpjes zie je vaak hoe met harde draaiende bewegingen over de clitoris bewogen wordt, maar in werkelijkheid vinden de meeste vrouwen dit niet zo fijn. Het kan zelfs voor een pijnlijk gevoel zorgen omdat de clitoris zo gevoelig is. Hoe moet ik dan vingeren? Probeer verschillende technieken om de clitoris te stimuleren. Deze kun je als vrouw natuurlijk ook uitproberen als je jezelf wilt vingeren.

Strelen van de clitoris

In plaats van harde rondjes draaien, kun je om lekker te vingeren beter beginnen met zacht over de clitoris te strelen. Start met het strelen van de buitenste en binnenste schaamlippen en werk rustig naar de clitoris toe. Streel eerst over het clitoriskapje en daarna pas over de clitoris zelf. Doe dat zacht, zonder te veel druk te zetten.

Draaien rondom de clitoris

Als je toch ronddraaiende bewegingen wilt maken bij het vingeren van een vrouw, kun je dit het beste rondom de clitoris doen. Vervolgens kun je beetje bij beetje naar de clitoris toe werken en deze af en toe zachtjes aanraken bij het cirkelen. Plaats je vinger pas direct op de clitoris wanneer zij er om vraagt.

Tokkelen op de clitoris

Sommige vrouwen hebben wat meer nodig om vingerend klaar te komen. Dan kan tokkelen helpen. Geef zachte klopjes op de clitoris zonder dat je te veel kracht zet. Begin langzaam en voer het tempo op als ze meer opgewonden raakt.

6. Stimulatie van de G-spot

Wil jij binnenin de vagina vingeren, dan kun je je het beste focussen op de G-spot. Wanneer je dit goed doet, zal zij ongekend lekker vingerend klaarkomen. Sommige vrouwen zullen zelfs squirten als zij vingerend klaarkomen met G-spot stimulatie! Hoe moet je vingeren bij de G-spot? Je kunt het beste je wijs- en middelvinger in brengen en daarmee een soort “kom hier”-beweging te maken. Oefen daarbij een beetje druk uit, zodat de G-spot voldoende gestimuleerd wordt.

Lees ook: “Hoe kan je squirten?

7. Samen vingeren

Een seksspeeltje wat erg populair is bij vrouwen is de tarzan vibrator. Deze vibrator zorgt namelijk voor een gelijktijdige stimulatie van de clitoris en de G-spot, waardoor veel vrouwen intenser klaarkomen dan ooit. Dit effect kun je ook bereiken bij het vingeren. Samen vingeren zorgt er namelijk voor dat je twee plaatsen tegelijk kunt stimuleren! Laat haar lekker op haar rug zitten en laat jullie handen samen over haar lichaam glijden. Streel haar clitoris en laat haar het daarna overnemen. Terwijl jij verder gaat met het stimuleren van haar G-spot, kan zij haar clitoris blijven verwennen. Zo zal samen vingeren ervoor zorgen dat zij heerlijk klaarkomt!

8. Communiceer over het vingeren

Nu je weet hoe je kunt vingeren en welke technieken je kunt gebruiken om een vrouw te vingeren, willen we je nog één belangrijke laatste tip geven: communicatie is en blijft een key tot goede seks. Dat geldt ook voor vingeren. Door goed te letten op verbale en non-verbale communicatie zul je vanzelf leren hoe je haar nog lekkerder kunt vingeren.

Vraag haar naar het vingeren

Natuurlijk kun je niet ruiken hoe het vingeren de vrouw bevalt, dus kan het soms fijn zijn om er gewoon naar te vragen. Dat kan terwijl je met het vingeren bezig bent, maar doe dat niet te vaak want dat kan erg afleidend zijn. Wil je meer duidelijkheid, dan kun je ook na het vingeren vragen wat zij er van vond. Zo leer je vanzelf wat je nog kunt verbeteren.

Let op haar lichamelijke reactie

Naast de directe communicatie zegt ook de non-verbale communicatie erg veel. Let dan ook goed op haar lichaamstaal tijdens het vingeren! Besteed aandacht aan haar lichamelijke reactie wanneer je haar vingert om te ontdekken of je goed bezig bent. Als ze geniet zal ze vaak meestal haar benen wat meer spreiden, meer naar je toe bewegen of kreunen. Doet ze dit niet of juist het tegenovergestelde? Probeer dan een andere vingertechniek om aan haar voorkeuren te voldoen.

Dit waren de vinger tips van Christine le Duc. We hopen dat we je op weg hebben geholpen om je partner of jezelf nog lekkerder te kunnen vingeren!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

1 comment

Krumpie
december 4, 2022 4:57 pm

ik (vrouw, 72 jr) masturbeer vrij regelmatig, altijd met een glijmiddel. Nou merk ik de laatste tijd dat ik òf squirt òf dat mijn glijmiddel eruit komt bij het klaar komen? Ik merk helemaal niet dat ik iets anders doe, maar de hoeveelheid vocht die eruit komt is best wel veel. Ik denk meer dan dat ik aan glijmiddel gebruik. Denk ik hè! Maar misschien is dat niet zo en ben ik, onwetend, toch aan het squirten? enig idee?

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.