Hoe kan je squirten?

squirten

Ja, ook vrouwen kunnen spuitend klaarkomen! Als de G-spot van een vrouw op de juiste manier wordt gestimuleerd, kan ook zij bij het klaarkomen een witte vloeistof ejaculeren. Dit wordt squirten genoemd. Squirten is niet alleen heerlijk als vrouw, maar ook veel partners van vrouwen vinden het ontzettend opwindend als zij spuitend klaarkomt. Is het jou al gelukt om te squirten? In dit blog leggen we uit wat squirten is, geven we tips hoe je kunt squirten en vertellen we wat je als partner kunt doen om een vrouw te laten squirten.

Lees ook: “Masturbatietips voor vrouwen

Wat is squirten?

Als je er zelf nog geen ervaring mee hebt, zul je je het misschien wel afvragen: wat is squirten nu eigenlijk precies? Squirten is het spuitend klaarkomen door een vrouw, oftewel: de vrouwelijke ejaculatie. Zoals er bij mannen bloed naar de penis stroomt bij opwinding en de penis hierdoor hard wordt, zo stroomt er bij vrouwen ook bloed naar de vagina als zij opgewonden raken. Bovendien vullen de omliggende klieren van de vagina zich met vocht als de vrouw opgewonden raakt. 

Door de G-spot te stimuleren met de penis of een seksspeeltje, zoals een dildo of vibrator, wordt het vocht in deze klieren samengeperst. Als de vrouw tot een hoogtepunt komt, wordt het vocht naar buiten geduwd en zul je haar laten squirten. Wanneer de vrouw opgewonden blijft, is kan zij zelfs meerdere keren achter elkaar spuitend klaarkomen!

Kan elke vrouw squirten?

In principe kan elke vrouw squirten. Dat wil zeggen: fysiek zou het zeker mogelijk moeten zijn om te squirten! Alle vrouwen hebben tenslotte de klieren die het vocht aanmaken dat bij squirtend klaarkomen wordt geëjaculeerd. Het moeilijkste voor vrouwen is vaak om volledig in de stemming te komen zodat zij kunnen squirten. Sommige vrouwen voelen zich bijvoorbeeld bezwaard door de hoeveelheid vocht die vrijkomt bij het squirten. Het wegnemen van dit soort drempels bij vrouwen is iets dat veel aandacht, geduld en tijd kan kosten.

Hoe laat je een vrouw squirten?

Maar hoe kan ik squirten dan? Of hoe kan ik een (andere) vrouw laten squirten? Er zijn een aantal tips die je kunt opvolgen om het voor een vrouw gemakkelijker te maken om te squirten. 

1. Zorg voor een ontspannen sfeer

Het vrouwelijk orgasme zit van nature wat lastiger in elkaar dan dat van mannen, maar dat is zeker ook het geval wanneer je wilt squirten. Zorg daarom voor zo min mogelijk afleiding en bereid je goed voor. Knip je nagels en leg je glijmiddel klaar, zodat je irritatie in de vagina kunt voorkomen. Pak er alvast een handdoek bij om het vocht van het squirten op te vangen. Eventueel kun je ook muziek opzetten die je helpt om in de stemming te komen. Hoe beter je kunt ontspannen, hoe groter de kans dat het squirten gaat lukken!

Lees ook: “Glijmiddel gebruiken is hartstikke normaal!

2. Maak de blaas vooraf leeg

Als alle voorbereidingen zijn getroffen is het aan te raden om voor de vrijpartij of solo sessie nog even naar het toilet te gaan. Spuitend klaarkomen kan namelijk hetzelfde gevoel geven als wanneer je moet plassen. Het kan je meer op je gemak stellen als je zeker weet dat je blaas leeg is.

3. Bouw de opwinding op

Nu ben je klaar om te gaan beginnen met het in de mood brengen van jezelf of je partner. Om de kans op squirten te vergroten is het belangrijk dat je zo opgewonden mogelijk bent. Vaak heb je hierbij het meeste succes door de spanning op te bouwen. Begin door jezelf of je partner je te laten aanraken bij je erogene zones. Ga voor een erotische massage en streel over de plekken van je lichaam die je fijn vindt. Gebruik hierbij je favoriete massage olie of een 2-in-1 massage glijmiddel, zodat je extra kunt genieten. Je kan je partner je laten kussen in je nek als je dat lekker vindt. Vervolgens kun je met je vingers richting de vagina gaan.

4. Kom al eens klaar

Het grote voordeel voor vrouwen: je kunt relatief gemakkelijk meerdere keren achter elkaar klaarkomen! Je zou er dus voor kunnen kiezen om alvast eens klaar te komen zonder te squirten, bijvoorbeeld door eerst je clitoris te stimuleren met een luchtdruk stimulator of door jezelf te vingeren. Doordat je al eens klaarkomt zul je zeker opgewonden zijn, vocht aanmaken en spanning opbouwen om de volgende ronde spuitend klaar te komen.

Lees ook: “Alles over vingeren

5. Stimuleer de G-spot

Het werd eerder in dit blog al benoemd: voor spuitend klaarkomen als vrouw is stimulatie van de G-spot nodig. Tijd om hiermee aan de slag te gaan! De G-spot bevindt zich op ongeveer 5 cm in de vagina aan de kant van je clitoris. Je kunt deze vinden door je vingers ongeveer 1,5 tot 2 vingerkootjes diep in te brengen. Je zult dan kleine verdikking voelen, die wat ribbeling kan aanvoelen; dat is de G-spot! Je kunt de G-spot nu stimuleren door met je middelvinger en wijsvinger een “kom hier” beweging te maken. 

Wanneer je merkt dat je gaat klaarkomen kun je de middelvinger achter de wijsvinger plaatsen om nog meer druk uit te oefenen. Krijg je een beetje het gevoel alsof je moet plassen? Dan ben je bijna bij het squirten! Duw op het moment dat je gaat klaarkomen je bekkenbodemspieren naar buiten in plaats van deze spieren samen te knijpen. Dat vergroot de kans op spuitend klaarkomen. Als je het lastig vindt om dit met je vingers te doen, kun je er ook voor kiezen om een G-spot vibrator te gebruiken. Deze zijn speciaal gevormd om de G-spot te stimuleren. Dat is gegarandeerd genieten!

Tip: stimuleer ook de clitoris terwijl je je G-spot stimuleert voor een extra intens gevoel!

Lees ook: “Oefeningen bekkenbodem

Hopelijk helpen deze tips jou om jezelf of een andere vrouw te laten squirten. Lukt het niet meteen? Laat je dan niet direct uit het veld slaan. Voor veel vrouwen is het lastig om zich helemaal aan het spuitend klaarkomen over te geven. Ze kunnen zich bezwaard voelen om zo veel vocht te laten stromen. Stel jezelf of de ander gerust en probeer volledig op te gaan in het moment. Blijf het proberen, maar zorg vooral dat je van de (solo)seks geniet!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.