Aphrodisiac: Kun je je libido verhogen met eten?

libido verhogen

Wil je jouw libido verhogen, maar geen artificiële producten gebruiken? Dan zijn natuurlijke aphrodisiacs misschien wel het antwoord! Lees in dit artikel welke voedingsproducten kunnen helpen om jouw libido een boost te geven.

Wat is een aphrodisiac?

Een aphrodisiac is een middel dat een lustopwekkend effect kan hebben. Er zijn vele voedingsmiddelen die zo worden bestempeld, al is er meer onderzoek gedaan naar hoe dit mannen beïnvloedt ten opzichte van vrouwen.

5 aphrodisiacs om je libido te verhogen

#1. Avocado

Avocado’s zijn niet alleen lekker, maar ze bevatten ook gezonde, onverzadigde vetten én kunnen helpen om je hormonen in balans te houden. Het bevat onder andere foliumzuur, een vitamine die nodig is voor het aanmaken van histamine dat vrijkomt bij je orgasme.

#2. Maca

Maca is een plant die van origine uit Peru komt. Het wordt niet alleen gebruikt in gerechten, maar is ook een medicinale plant. Zo beweren de Peruanen dat Maca helpt bij seksuele opwinding van zowel mannen als vrouwen.

#3. Noten

Amandelen, walnoten en hazelnoten helpen bij een betere bloedtoevoer. Dat is dus niet alleen fijn voor de gezondheid van je hart, maar ook wanneer je lichaam bloed naar de geslachtsdelen pompt bij opwinding! Ook pistache noten kunnen bijdragen aan een verhoogd libido.

#4. Ginseng

Ginseng, en dan vooral rode ginseng, wordt gebruikt voor zowel lichamelijke als geestelijke energieniveau. Ook schijnt het dus goed te zijn voor je libido! Het wordt absoluut niet aangeraden om ginseng te nemen als je zwanger bent.

#5. Chocola

De Azteken beschouwden chocolade als de ultieme afrodisiacum en dat begrijpen we wel! Chocolade bevat namelijk de stofjes fenylethylamine en theobromine die helpen bij het verhogen van je bloedtoevoer en het verbeteren van je humeur. Of het daadwerkelijk helpt bij verhogen van je seksuele verlangen is waarschijnlijk meer een mythe dan realiteit.

LET OP!
Als je gezondheidsklachten hebt en/of medicijnen gebruikt, raadpleeg dan eerst altijd je dokter voordat je jouw dieet aanpast.

Wetenschap is nog niet overtuigd

Hoewel er onderzoek naar is gedaan, is het nooit wetenschappelijk bewezen dat onderstaande voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je vaker tussen de laken wilt duiken.

Lust en libido blijven dan ook moeilijke ervaringen om te onderzoeken, omdat het zo verschillend is van persoon tot persoon. Maar is het dan complete onzin? Dat niet! Want bepaalde producten bevatten absoluut stofjes die bij kunnen dragen aan opwinding, maar door de lage concentratie is het moeilijk te bepalen hoe groot dat effect is.

Lust en libido blijven dan ook moeilijke ervaringen om te onderzoeken, omdat het zo verschillend is van persoon tot persoon.

Maar je brein is een bijzonder fenomeen, want als jij gelooft dat een voedingsproduct helpt om opgewonden te raken, dan gebeurt dat vaak ook! Dit wordt ook wel het placebo-effect genoemd. Dus neem het vooral niet te serieus. Als het voor jou werkt, werkt het.

Heb jij ervaring met natuurlijke lustopwekkers? Deel je ervaring met ons in de comments!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.