Overleef Blue Monday met zelfliefde ❤

zelfliefde

Kun je de winterdip maar niet van je afschudden en heb je net dat extra duwtje in de rug nodig om Blue Monday door te komen? Wij hebben een paar tips om je te helpen in je kracht te staan, met een goede dosis zelfliefde!

Een minne dag hoort er ook bij

Het is helemaal oké om een minne dag te hebben en niet lekker in je vel te zitten. Vaak komt dit in ons hormooncyclus langs en als vrouw is het heel normaal om niet altijd on top of the world te zijn.

Accepteer dat deze gevoelens erbij horen en probeer je dagen hierop aan te passen. Wees extra lief voor jezelf! Gun jezelf extra rust, schrijf het allemaal van je af of bel een vriendin om je hart te luchten. Dit kan al ontzettend helpen!

Verander je mindset

Je mindset veranderen doe je over het algemeen niet in één dag. Laten we dat even vooropstellen! Onze gedachten hebben een grote invloed op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen.

Begin bijvoorbeeld met positieve affirmaties en vertel jezelf dagelijks dat je sterk, mooi, en zelfverzekerd bent. Consistentie is key! Voor je het weet, lééf jij deze positieve affirmaties.

Focus op jezelf

Jij bent het stralende middelpunt van je leven. Het is makkelijk om jezelf met anderen te vergelijken, vooral wanneer de meesten onder ons hun ‘perfecte’ leven op social media delen. Het kan je onzeker maken.

“Doe ik het wel goed? Voldoe ik wel aan bepaalde verwachtingen? Nou, dat doe je zeker!’

Jij bepaalt je eigen tempo, want het is tenslotte jouw leven. Richt je op jezelf en je eigen doelen. Wat is voor jou realistisch om jezelf te verbeteren en hoe ga jij dit op een gezonde manier voor jezelf bereiken?

zelfliefde

Self-care is topprioriteit

Het is en blijft belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen, zowel mentaal als fysiek.

Eet gezonde en gebalanceerde voeding, ga lekker bewegen en zorg voor voldoende slaap. Een rustgevende wandeling in de natuur en wat frisse lucht kunnen al een wereld aan verschil maken.

Pak dagelijks een klein moment voor jezelf, zoals een heerlijk lange douche of heet bad, of juist een goed boek. En probeer eens in de paar weken een dag voor jezelf te nemen, zodat je écht even je welverdiende rust pakt.

Omring jezelf met positiviteit

Probeer jezelf zoveel mogelijk te omringen met mensen en omgevingen die je energie geven. Je wilt negatieve mensen die je constant naar beneden halen en niet oprecht het beste met je voor hebben vermijden.

De mensen die jou waarderen en liefhebben, maken jou ook een beter persoon om hetzelfde voor anderen te betekenen.

Investeer in mooie lingerie

Lingerie kan je helpen om je zelfvertrouwen een welverdiende boost te geven en je krachtig en sexy te laten voelen. Ga niet alleen voor mooie lingerie, maar ook comfortabele en kwalitatieve lingerie die jouw lichaam ondersteuning biedt en prachtig accentueert.

Nogmaals, het is heel normaal om je af en toe min te voelen. Een gezonde mindset, stevig in je schoenen staan en lekker in je vel zitten kan een groot verschil maken! Zo versla jij gegarandeerd de winter blues en breng je het zonnetje terug in je leven. ❤

 

Hoe laat jij jezelf stralen? Deel het met ons in de reacties!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.