Goede voornemens en hoe ze te laten slagen! 🍾

goede voornemens

Het nieuwe jaar staat voor deur en dat betekent één ding: goede voornemens! Ben jij helemaal tevreden over het afgelopen jaar of zijn er nog wel wat dingetjes die in 2024 beter zouden kunnen? In dit artikel helpen we jou met het opstellen van goede voornemens en hoe je ze kunt laten slagen!

Een gezonde mindset

Oké, dus we gaan weer massaal goede voornemens opstellen. Dat is allemaal leuk en aardig, denk je misschien, maar de meeste mensen geven met een paar maand al op. Sommigen zelfs al in een paar weken. Dus waarom zou het nu anders lopen?

“Goede voornemens? Wat een onzin!”

Goede voornemens volhouden is niet per se makkelijk. Het vraagt om inzet. Maar ook een stukje voorbereiding én een gezonde instelling vergroten jouw kans op slagen enorm! Om je op weg te helpen delen we graag de volgende tips.

Tip 1. Wees specifiek

Dat je doelen realistisch moeten zijn, dat spreekt voor zich. Maar je moet ze vooral ook specifiek maken. Op zich is er niks mis met doelen als ‘meer bewegen’, ‘meer ondernemen’ of ‘minder stressen’. Maar ze zeggen nog niks over wat je daadwerkelijk gaat doen.

Wil je gaan hardlopen, wat voor route ga je dan afleggen? Wil je gaan reizen, wanneer past dat dan? En wil je meer ontspannen, hoe zorg je daar dan voor? Breek je doelen op in behapbare stappen, zodat je ze zeker vol kan houden. Elke stap telt!

 

goede voornemens

Tip 2. Doen wat je kunt

Wil je werken aan jezelf, dan kun je dat het beste stapje voor stapje doen. Zowel fysiek als mentaal ben je gewend aan een bepaalde routine, een bepaald gedrag. Wanneer je daar plots te drastisch van afwijkt, dan loop je daar al gauw tegenaan.

Je kunt het jezelf ook makkelijker maken door aanpassingen te doen in je omgeving. Wil je bijvoorbeeld uiterlijk om 23:00 uur in slaap zijn, gebruik dan ook niet je telefoon meer na 22:00 uur en leg hem ook niet op je nachtkastje!

Tip 3. Inspireer elkaar

Heb je een vriend of vriendin met ongeveer dezelfde goede voornemens? Perfect! Want dan kun je afspraken met elkaar maken en elkaars pad goed volgen. Maar ook als je niet exact hetzelfde doel voor ogen hebt, kun je elkaar af en toe wat uitdagen en inspireren.

Pas wel op dat je niet met je voornemens loopt te pronken voordat je daadwerkelijk iets gedaan hebt. Gezegd is vrijwel altijd makkelijker dan gedaan. En als je complimentjes vangt voordat je je doelen behaalt, kun je daar (onopzettelijk) laks van worden.

Nog één ding…

Stel je goede voornemens niet uit! Misschien kun je niet direct alles tegelijk doen – dat is oké. Het gaat erom dat je je inzet en vooruitgang boekt! Ongetwijfeld dat je vanaf 1 januari al iets kunt veranderen om naar je doel toe te werken.

Houd je progressie goed in de gaten en vergeet niet om zo nu en dan je successen te vieren. En bovendien…

“Geloof in jezelf!”

 

Wat voor goede voornemens heb jij voor 2024?

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.