Kinks en fantasieën bespreekbaar maken met je partner

kinks

Wij zijn Anne en Leila, de Seksuologen met Twee, en vandaag bespreken wij hoe jij je kinks en fantasieën ter sprake kan brengen bij je partner. Houd je ervan om een tik op je billen te krijgen tijdens de seks? Verkleed je jezelf graag als een draak terwijl je iemand bemint, of geniet je ervan om je dominante kant te verkennen?

Ieder heeft zo een eigen kink of fantasie. Wij krijgen heel vaak de vraag: “wat is de gekste kink die je ooit in de praktijk hebt gehad?”. Men is altijd bang dat hun kink of fantasie vreemd of gek en vooral niet normaal is. Nou, we kunnen je vertellen: héél veel is normaal, zeker als het om fantasieën gaat!

Je hoeft jouw kink of fantasie niet te delen met je (seks)partner(s) als je daar geen behoefte aan hebt. Maar heb je daar wel behoefte aan en zou je hen juist mee willen nemen in jouw kinkwereld, hoe kun je dat dan het beste benaderen?

Wat is het verschil tussen een kink en een fantasie?

Eerst even voor de duidelijkheid: een kink is niet hetzelfde als een fantasie. Natuurlijk kun je fantaseren over bepaalde kinks, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Een kink is een seksuele voorkeur die meestal wordt omschreven als iets dat buiten de norm valt. De norm is echter een subjectieve ervaring. Wat de een heel normaal vindt, is voor de ander heel kinky.

Een kink is iets waar een persoon extra opgewonden van kan worden voor, tijdens of na de seks en waar diegene extra plezier uit kan halen. Je kunt hierbij denken aan bondage, rollenspellen of anale seks. Maar dat zijn zeker niet de enige kinks. Er zijn er nog veel meer.

Bij een seksuele fantasie fantaseert iemand over iets wat hen opwindt of denkt op te winden. Dit kan van alles zijn. In een fantasie bestaan ook geen regels. In principe mag alles, ook dingen die in het echte leven niet mogelijk zijn. Een misverstand bij fantasieën is dat je ze altijd moet delen met je partner en dat je jouw fantasie ook altijd in het echt wilt uitvoeren. Dat hoeft helemaal niet! Als jij heerlijk kan dromen over iemand die jou anaal penetreert, dan hoef je dat niet te delen met je partner, hoor! Of als jij fantaseert over hele harde BDSM, dan betekent dat ook niet dat je het per se in het echt zou willen.

Verrassingseffect werkt hier averechts!

Als je een fantasie of kink wilt delen met een ander is het niet de bedoeling dat je diegene ermee overvalt. Dus gooi niet ineens tijdens het avondeten op tafel dat je jezelf graag bevredigd terwijl de ander toekijkt en geheel vastgebonden ligt. Dit kan namelijk een beetje afschrikken.

Open eerst eens het gesprek over kinks en fantasieën in het algemeen. Welke kinks ken jij? Denk je dat iedereen een kink heeft? Je kunt vragen wat diegene vindt van fantasieën en kinks en het delen en uitvoeren ervan. Let erop dat je goed luistert! Merk je dat de ander er mogelijk voor open staat, dan kun je de volgende stap nemen in het delen van jouw fantasie of kink.

De ander heeft ook fantasieën en kinks

Een ander belangrijk punt is dat wanneer jij je fantasie deelt, de kans groot is dat de ander ook fantasieën wil delen. Wees erop voorbereid dat dit misschien fantasieën zijn die jij totaal niet opwindend vindt en die jij ook niet zou willen uitvoeren. Wees hier eerlijk over en respecteer elkaars fantasieën. Het delen van fantasieën betekent niet automatisch dat jullie deze moeten uitvoeren.

Ook kan jouw sekspartner aangeven jouw fantasie totaal niet opwindend te vinden en hier niet voor open te staan. Als jij graag gedomineerd wil worden door een sekspartner, is het nog maar de vraag of diegene deze rol op zich wil nemen (en vice versa). Houd dit in je achterhoofd en respecteer de mening van anderen.

Stapje voor stapje…

Als je iets waar jij naar verlangt wilt delen met een ander, dan kun je dat het beste geleidelijk doen. Stel, jij wilt graag eens seks in een bioscoop. Dan kun je dit aangeven bij de ander, maar jullie kunnen het stapje voor stapje uitvoeren. Begin bijvoorbeeld de eerste keer alleen met elkaar strelen tijdens de film. Een volgende keer kunnen jullie proberen te zoenen. Dan weer een stapje verder met aanrakingen én zoenen. Zo kun je er langzaam naartoe werken. Zoek uiteraard altijd een stil plekje, waar niemand jullie opmerkt. Als je het op deze manier wil uitvoeren, kan je misschien wel het beste een bioscoopabonnement nemen om hoge kosten te voorkomen!

Soms kan het tegenvallen

Het uitvoeren van een kink en fantasie gebeurt nooit vlekkeloos. Wees hiervan bewust en weet ook dat het helemaal oké is als het wat onhandig uitpakt. Of stel, je wilt je partner graag vastbinden met touwen. Dit wordt ook Shibari genoemd. In je fantasie gebeurt dit zonder enkele fout; alles verloopt zoals het zou moeten. In het echt kan dit nog best tegenvallen, want je moet de technieken echt onder de knie hebben. Geef het dus ook de tijd en bespreek steeds met je partner hoe die het vindt.

 


Liefs,

Anne en Leila

De Seksuologen met Twee


 

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.