Rollenspel voor beginners: zo breng je jouw fantasie tot leven

rollenspel

Wil jij ook een spannende rol aannemen en samen met je partner stoute avonturen beleven? Dan ben je op de juiste plek. Wij vertellen hoe je als beginner het rollenspel in de slaapkamer introduceert, en jouw wildste fantasieën tot leven brengt.

Wat is een rollenspel?

Een rollenspel biedt je de kans om voor even de realiteit achter je te laten en elkaar te verleiden door middel van een stout spelletje. Je kunt je diepste verlangens en fantasieën uitspelen en de passie tussen jou en je partner (opnieuw) aanwakkeren. Maar waar begin je?

Als jouw interesse voor rollenspellen voortkomt uit BDSM, dan heb je in dit artikel misschien al gelezen over de rolverdeling tussen de Dominant (Dom) en de submissive (sub). Dit is erg goed toe te passen op een rollenspel waarbij de Dom het spel in handen heeft, en de sub volgt.

Ook buiten BDSM om zijn er genoeg mensen die samen met hun partner fantasieën willen uitspelen! Maar hoe stel je aan je partner voor dat je dit wil proberen?

Hoe introduceer je een rollenspel?

Als je het spannend vindt om je intieme fantasieën met je (nieuwe) partner te bespreken, is dat begrijpelijk. Vooral als je het bijna niet over seks hebt. Je stelt je best kwetsbaar op en geeft jezelf op een andere manier bloot aan je partner. Dan blijft soms toch de angst dat je wordt beoordeelt.

Zorg dus voor een setting waar jullie je allebei fijn bij voelen en leidt het gesprek rustig in. Bespreek van tevoren dat alles op tafel mag en dat jullie elkaar niet beoordelen. Ga vooral met een open mind het gesprek in en accepteer dat niet alle fantasieën politiek correct zullen zijn.

Begin bijvoorbeeld met dat jullie huidige seksleven al bevredigend is, maar dat je graag nieuwe dingen zou willen uitproberen. Vraag of je partner nog fantasieën heeft waar die al een tijdje over nadenkt en haak er zelf ook op in. Waar komen jullie fantasieën overeen? En waar juist helemaal niet?

rollenspel

Creëer jouw ultieme fantasie

Alles besproken, maar toch nog wat onzeker? Hier is een checklist en een aantal voorbeeldscenario’s, om je op gang te helpen!

Checklist

 1. Denk na over de fantasieën die je op tafel wilt leggen.
 2. Bespreek met je partner wat zijn of haar fantasieën zijn en of die open staat voor een rollenspel. Wat komt met elkaar overeen?
 3. Veiligheid voorop: bespreek een stopwoord en/of -teken voor het geval een grens wordt overschreden.
 4. Met welke fantasie beginnen jullie en waar? In de slaapkamer, of toch ergens anders..?
 5. Bedenk voor jezelf hoe jouw personage zich uit. Hoe draagt hij of zij zichzelf, welke manier van praten, etc.
 6. Zijn er misschien kostuums of props die jullie willen gebruiken?
 7. Kies een moment en spelen maar!

Voorbeeldscenario’s

 • Politieagent en boef: bind je partner vast en laat hem of haar “in natura” de borg afbetalen, of er wordt een straf uitgedeeld.
 • De baas en werknemer: jouw werknemer verdient een promotie. En natuurlijk hoort daar een cadeautje bij.
 • Twee vreemden: jullie kennen elkaar niet, maar spreken af in een hotel voor een spannend avontuurtje.
 • Dokter en patiënt: je patiënt moet grondig worden onderzocht. Het enige medicijn? Dat ben jij.
 • De schilder en z’n muse: jouw inspiratie als schilder is je partner. Tijd om je schilderkunsten te laten zien…

Hoe houd je het veilig?

Voordat je direct een spannend scenario induikt, is het van belang dat je veiligheid bespreekt. Hebben jullie bepaald met welke fantasie jullie willen beginnen? Dan zijn er nog een paar punten waar rekening mee gehouden moet worden.

Wat zijn jullie grenzen en hoe geef je die aan? Als jullie in de rollen kruipen van kidnapper en slachtoffer (inclusief psychologische spelletjes en vernedering), dan wil je een stopwoord- of teken hebben om op terug te vallen als een grens toch wordt overschreden.

Hierbij zijn “nee” en “stop” bij het genoemde scenario juist woorden die het rollenspel spannender kunnen maken. Deze zijn dus niet raadzaam als stopwoord of -teken. Het is beter om een woord uit context te nemen, om écht aan te kunnen geven dat je niet meer wil. Denk bijvoorbeeld aan iets willekeurigs als “lolly” of “rietje”. Zo blijft het leuk en veilig voor jullie beiden.

Stoute outfits en spannende toys

Wil je het rollenspel uitbreiden met outfits of props? Denk dan aan sexy lingerie of spannende love toys om jullie scenario nóg heter te maken. Zo kun je prachtige lingerie setjes aantrekken, maar ook sexy kostuums om helemaal in je rol op te gaan.

Ben jij de politieagent die een boef in de boeien slaat? Met props als handboeien, bondage touw en gags zorg je ervoor dat je partner niet kan ontsnappen!

Of ontmoet elkaar in een hotel als twee vreemden en experimenteer met verschillende love toys, zoals vibrators of koppeltoys.

Wij raden aan…

Vergeet het belangrijkste niet…

Houd het leuk en heb plezier! Als er iets grappigs gebeurt en je moet lachen tijdens jullie rollenspel, of je kunt niet in je rol kunt blijven, dan is dat helemaal oké. Het kan wat onwennig zijn, dus probeer niet teveel druk op jezelf en je partner te zetten. Je bent ten slotte geen acteur of actrice.

Begin simpel, met slechts jullie fantasie en woorden, en als je daarna wilt uitbreiden naar love toys en kostuums, dan kan dat altijd nog. Zorg ervoor dat je blijft communiceren met je partner. Dan wordt het gegarandeerd een oscar orgasmewaardig rollenspel!

 

Wat is jouw ervaring met rollenspel? Deel het met ons in de comments!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.