Tijd voor dudeoir: boudoir fotografie voor mannen!

dudeoir

Een tijdje geleden legde Marjolein in dit artikel uit waarom elke vrouw ten minste één boudoir fotoshoot gedaan zou moeten hebben. Dat geldt echter niet alleen voor vrouwen: ook mannen kunnen prachtige boudoir foto’s laten maken! Vandaag deelt Mike van Aalst, bekend van Temptation Island, zijn ervaring met dudeoir.

Wat is dudeoir?

Mannelijke boudoir fotografie wordt ook wel dudeoir genoemd. Boudoir fotografie heeft betrekking op fotografie in lingerie of zelfs helemaal naakt, waarbij sexy poses worden aangenomen. Het gaat hierbij niet om commerciële glamourfoto’s, maar juist elegante en sexy foto’s die jouw beste eigenschappen op hun mooist laten uitkomen. De laatste jaren zagen we al dat boudoir fotografie steeds populairder wordt onder vrouwen. Vaak kiezen zij voor een boudoir fotoshoot als verleidelijk cadeau voor de partner, maar ook als manier om de eigen grenzen te verleggen. Zo leren zij op een andere manier naar zichzelf kijken en voelen zij zich steeds mooier in hun eigen lichaam. Boudoir fotografie voor mannen is nog wat minder bekend. Dat terwijl het ook voor mannen een flinke boost voor het zelfvertrouwen kan opleveren.

Uit je comfortzone met dudeoir

Mike van Aalst is 26 jaar en komt uit Hellevoetsluis. Een tijdje geleden deed hij zijn eerste dudeoir shoot bij PD Fotografie. Misschien ken je hem wel als één van de verleiders van Temptation Island: Love or Leave. Door zijn deelname aan Temptation Island is Mike wel gewend aan de camera. Bovendien vind hij het leuk om fotoshoots te doen. Dat is echter toch wat anders dan een dudoir shoot!

Voor zijn dudeoir shoot droeg Mike geen spannend herenondergoed, maar ging hij zelfs volledig uit de kleren. “Ik vond het spannend. Zeker omdat ik fotografe Pascale nog niet kende voordat ik ging shooten met haar”, vertelt Mike. Toch heeft deze spanning Mike er niet van weerhouden om er toch voor te gaan: “Het leek me juist erg leuk om eens uit mijn comfortzone te komen. Ik heb hard gewerkt om dit lichaam te krijgen en dat wilde ik graag laten zien.”

Onnodig om onzeker te zijn

Door zijn deelname aan Temptation Island: Love or Leave is het aantal volgers van Mike op Instagram behoorlijk toegenomen. Mike vindt het belangrijk dat hij mooie foto’s heeft die hij op social media kan delen met zijn volgers. Daar passen de foto’s van de dudeoir shoot zeker goed bij!

“Het beetje onzekerheid dat ik in het begin had, was direct verdwenen,” vertelt Mike. Hij geeft aan dat fotografe Pascale er goed voor zorgt dat iedereen die komt shooten zich op zijn of haar gemak voelt. Hierdoor was de naaktshoot geen moment ongemakkelijk voor hem. Mike kan andere mannen zeker aanraden om ook een dudeoir shoot te doen. Het is leuk en kan er voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt: “Ik vind het erg zonde als iemand weinig zelfvertrouwen heeft. Het leven is veel te kort om onzeker te zijn of je niet goed te voelen!”

Respond or ask a question

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.