Voorjaarsschoonmaak checklist voor jouw lingerie

voorjaarsschoonmaak checklist

We hebben allemaal die ene bh die zó ontzettend lekker zit, maar eigenlijk wel haar beste jaren heeft gezien. Wanneer is het tijd om afscheid te nemen van je oude lingerie? Wij hebben een kleine voorjaarsschoonmaak checklist om jouw lingerie collectie eens goed onder handen te nemen (en ruimte te maken voor iets nieuws 😉).

Ook op lingerie zit een houdbaarheidsdatum

Een bh is niet alleen bedoeld om je borsten er mooier uit te laten zien of om jezelf of je partner mee te verrassen. Het is voornamelijk ontworpen om je borsten te ondersteunen om fysieke of zelfs mentale klachten tegen te gaan. Als je bh kapot is of niet meer goed past, dan heb je niet meer de juiste ondersteuning. Dus ook op jouw lingerie zit er een houdbaarheidsdatum.

Gooi niet zomaar je lingerie in de prullenbak, maar gooi het net als je kleding in de textielbak. Zorg ervoor dat je je lingerie gewassen en droog (zonder verf- of olievlekken) in een plastic zak stopt. Als er gaten of scheuren in zitten is dat niet erg.

✅ Gaten

Hoe lekker het ondergoed ook zit of hoeveel mooie herinneringen eraan verbonden zijn… Zitten er gaten in die niet meer gemaakt kunnen worden? Tijd om afscheid te nemen.

✅ Nare luchtjes

Heb je je lingerie al een paar keer uitgewassen, maar die nare geur komt er maar niet uit? Honey, tijd om het op te geven en in een plastic zak te doen voor de textielbak.

voorjaarsschoonmaak checklist

✅ Compleet uitgerekt

Als je je lingerie vaak draagt en wast, dan rekt de stof op een gegeven moment uit. Eenmaal compleet uitgerekt, dan is de kans groot dat het niet meer goed past en niet de juiste ondersteuning biedt.

✅ Niet uitwasbare vlekken

Zitten er onverklaarbare (of verklaarbare) vlekken in je lingerie, die er niet uitgehaald kunnen worden met wasmiddel, vlekverwijderaar of zelfs bleek? De beste keuze is om deze lingerie weg te doen.

✅ Je draagt ze niet

‘Ooit op een dag zal ik dit nog dragen…’ Wees eerlijk, dat gebeurt niet. Er bestaat een grote kans dat je dit al twee jaar zegt als je je lingerie lade opent. Het beste dat je kunt doen, is afscheid nemen van je lingerie en ruimte maken voor iets dat je wél draagt.

‘Ooit op een dag zal ik dit nog dragen…’

Je kunt de houdbaarheidsdatum van je lingerie natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen door goed voor je items te zorgen. Volg de instructies op de labels of lees hier meer over lingerie care en hoe je jouw favoriete setjes een hele lange tijd mooi kunt houden.

 

Wanneer heb jij voor het laatst jouw lingerie collectie doorgespit?

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.