Vrouw zijn is geweldig – 9 redenen waarom!

vrouw zijn

Van maandelijkse ongemakken tot baarpijnen en hormoonbommen – vrouw zijn is niet altijd een pretje. Toch is het een kleine zegen om als vrouw door het leven te paraderen. Niet alleen omdat we bijvoorbeeld schaamteloos mogen huilen en shoppen, maar ook omdat we stiekem geweldige leiders zijn. Dit zijn de beste redenen waarom vrouw zijn geweldig is!

Voor we beginnen…

Oké, oké. We zijn geenszins van plan om alle barrières en belemmeringen waar vrouwen dagelijks tegenaan lopen te bagatelliseren. Ook snappen we best dat als het om lichamelijke en hormonale ongemakken gaat, vrouwen duidelijk aan het kortste eind hebben getrokken. Yep, dat had best beter gekund.

Maar toch. Ondanks alle minpunten valt er zoveel te vieren als het om vrouw zijn gaat. En alhoewel we niet alle vrouwen over één kam kunnen scheren, is er meer dan voldoende dat ons bindt en dat we delen met elkaar. Daarom, without further ado, negen redenen waarom het top is om vrouw te zijn op een rijtje!

9 redenen waarom vrouw zijn geweldig is

1. We leven langer

Vrouwen leven langer dan mannen. Zo’n drie jaar, zelfs! Dat komt doordat vrouwen twee identieke geslachtschromosomen hebben, waardoor we minder kans lopen op genetische afwijkingen.

Daarnaast ontwikkelen vrouwen minder snel ernstige ziekten dan mannen. Onze vrouwelijke hormonen beschermen ons bijvoorbeeld tegen hartziekten en een hoog cholesterol.

Van alle mensen die de honderd jaar hebben mogen aantikken, is dan ook 85 procent vrouw!

2. We zijn beter in multitasken

Toegegeven, het is een cliché van jewelste. Maar als we onderzoekers mogen geloven, zijn we serieus beter in duizendpoten dan de kerels om ons heen.

We hebben minder moeite met het switchen tussen verschillende bezigheden en we raken minder snel gestrest als we van alle kanten gebombardeerd worden met taken.

Waarom dat zo is? Omdat onze hersenen minder energie verbruiken als we bezig zijn. Zo wordt koken, kletsen aan de telefoon en de kinderen in het gareel houden als vanzelf appeltje-eitje… meestal, dan.

3. We mogen schaamteloos huilen

Snikken bij een zielige film, snotteren omdat een vreemde gemeen deed of juist brullen van blijdschap omdat je bestie een baby verwacht. We huilen en we huilen veel. En da’s helemaal oké!

Als we eerlijk zijn, vinden we het vooral erg sneu dat mannen dat voorrecht van onbeschaamde huilbuien vaak niet kennen. Waar wij vol in onze emoties duiken, voelen zij zich vaak geremd omdat ze het moeilijk vinden om hun kwetsbaarheid te tonen. Jammer, want er voelt weinig zo bevrijdend als een flink potje janken.

4. We zijn geweldige leiders

Je zou het niet zeggen met dat ijzersterke glazen plafond, maar wij vrouwen zijn stiekem geweldige leiders.

Niet alleen omdat we in business rationeler en strategischer zijn dan je zou denken, maar ook omdat we stukken sociaal vaardiger zijn dan onze mannelijke collega’s. Ook staan we meer open voor vruchtbare samenwerkingen en is onze communicatiestijl opener.

Resultaat? Bedrijven die geleid worden door vrouwen, staan er na vier jaar opvallend beter voor dan bedrijven die geleid worden door het traditionele old boys network.

“Vrouwelijke leiders tonen vaak meer empathie, wat kan leiden tot een beter team en hogere prestaties.”

5. We kunnen seks hebben whenever, wherever

Als het om flirten, sjansen en verleiden gaat, hebben vrouwen duidelijk de touwtjes in handen.

Als vrouw hoef je er dan ook niet al te veel voor te doen om een onenightstand te veroveren, simpelweg geïnteresseerd en gewillig zijn is vaak al meer dan voldoende. Heb je dus zin in een nachtje ongecompliceerde seks? Take your pick!

6. We hebben de beste BFF’s

Ondanks alle verhalen over vrouwenvenijn, mean girls en vrouwtjeskrabben die elkaar terug in de mand trappen, bestaat er ook zoiets als vrouwensolidariteit.

Die solidariteit is het mooiste wat er is. Vriendinnen steunen elkaar door dik en dun en staan binnen no-time op de stoep met wijn en chocolade wanneer er weer eens eentje kampt met liefdesverdriet.

We troosten elkaar, peppen elkaar op en zijn kampioenen in het boosten van elkaars zelfvertrouwen. En hangen we brakend boven de wc? Dan is er altijd wel een vriendin die liefdevol je haar vasthoudt.

7. We hebben tal van kledingwinkels

Als vrouw mag je je verliezen in eindeloze modegrillen. Bovendien hoeft je je als vrouw niet te schamen voor uitpuilende kledingkasten en stapels schoenendozen.

Toegegeven, voor het klimaat zijn onze ongebreidelde koopdrift en de rijen postwagens voor de deur minder grappig. Maar de hoopvolle verwachting van zo’n splinternieuwe outfit is soms zó onweerstaanbaar. CO2-compensatie en wat meer tweedehands vondsten op Vinted, dan maar?

8. We bloeden en baren

Zeker, krampen en doorlekkende onderbroeken zijn niet leuk. En baarpijn is serieus geen lolletje. Maar hoe pijnlijk of vervelend die typisch vrouwelijke ongemakken ook kunnen zijn, ze betekenen ook dat we een soort oerkracht in onszelf kunnen aanboren die alles overstijgt.

Er is weinig zo allesomvattend als een bevalling. En er is weinig dat je meer vrouw kan laten voelen dan het doorvoelen van die pijn en het op de wereld zetten van een baby. Of dat nu op de natuurlijke of via een andere weg gebeurt.

Niet dat je nu dansend onder een volle maan moet gaan staan free bleeden, maar met een beetje liefde voor die maandelijkse ellende kom je een heel eind.

“Vrouwen die bevallen ervaren een verhoogd oxytocinegehalte, wat bijdraagt aan de sterke emotionele band tussen moeders en hun baby’s.”

9. We mogen onze charmes gebruiken

Wie zei dat je geen gebruik van je vrouwelijkheid mocht maken? Hoe feministisch we ook zijn, er is niks mis met het strategisch inzetten van je charmes. Zo krijgen we dingen namelijk sneller voor elkaar.

Ga maar na. Wie wordt er sneller bediend aan de bar, mag op helpende handen rekenen bij het in elkaar zetten van een IKEA-kast en op wie wordt er tóch nog eventjes gewacht door de buschauffeur? Juist, de vrouw!

Zo zie je maar…

Er zijn talloze redenen waarom we als vrouw in onze gemanicuurde handjes mogen knijpen. Laten we daar vooral kracht uit putten op momenten dat we er eventjes minder blij mee zijn.

 

Wat vind jij het allerfijnst aan vrouw zijn? Laat een reactie achter!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.