Praten over seks? Zo maak je seks bespreekbaar met je partner!

praten over seks

Weinig koppels praten over seks, terwijl dit zeker wel belangrijk is. Het kan best lastig zijn om eerlijk over seks te praten, vooral omdat je de ander niet wilt kwetsen. Toch wordt eerlijkheid beloond en en zal goede communicatie zowel de relatie als jullie seksleven verbeteren!

Besef dat praten over seks belangrijk is

Zonder dingen te bespreken kan je niet per se verwachten dat je partner zal aanvoelen wat jij wel of niet fijn vindt. Het is haast onmogelijk om enkel via lichaamssignalen te achterhalen wat er in elkaars hoofd omgaat. Laat je partner merken dat je om die reden praten belangrijk vindt. Dit kan in het begin eng zijn, maar weet dat je partner om je geeft. Als jullie elkaar het gevoel kunnen geven dat jullie overal over kunnen praten, dan versterkt dat alleen maar jullie band! Bovendien zullen jij en je partner meer zin krijgen.

Het beste moment om het gesprek te starten

Dit is niet in alle gevallen zo, maar vaak is dit na de seks, wanneer jullie weer wat ontspannen zijn. Natuurlijk moet je niet direct na de seks gaan hameren op wat je wel en niet goed vond, want dan zou je wel eens de ander zijn of haar ego kunnen kwetsen. Waarmee je rustig zou kunnen beginnen is naar het vragen van de voorkeuren of fantasieën van de ander voordat je over jezelf begint.

Als je de slaapkamer compleet buiten beschouwing wilt laten bij dit gesprek, ga dan samen met je partner bijvoorbeeld na het avondeten met een bakje koffie of kop thee aan de keukentafel zitten. Vraag je partner wat diegene van jullie seksleven vindt en sta open voor alle mogelijke antwoorden. Bied elkaar een luisterend oor, wat dat vindt iedereen fijn!

Deel jullie fantasieën

Nieuwe dingen uitproberen in bed is vaak goed voor de relatie. Het kan juist spannend en opwindend zijn. Alleen heb je daarvoor wel open en eerlijke communicatie nodig. Daarvoor moet je soms helaas wel even door de zure appel heen bijten. Begin met het vragen naar de voorkeuren of fantasieën van je partner, maar probeer zelf ook transparant te zijn.

Misschien vindt jouw partner het ook eng om te vertellen wat hij/zij wilt

Besef dat je partner het misschien ook eng vindt om dit gesprek te starten. Jullie weten nog niet zo goed wat erin elkaars hoofd omgaat. Misschien voelt je partner dezelfde angst als jij, misschien heeft hij of zij net andere onzekerheden. Het zou kunnen dat je partner niet meteen alles durft te vertellen, uit angst dat jij misschien wel vooroordelen zou kunnen hebben.

Geef het gesprek tijd

Dat gezegd hebbende is het net zo belangrijk dat jullie elkaar tijd en ruimte geven om los te komen. Het kan heel eng zijn om meteen open kaart te spelen, misschien moeten jullie eerst nog iets meer aan elkaar wennen of meer vertrouwen winnen bij elkaar.

Daarnaast, als jullie elkaar al langer kennen, maar heel graag uit een bepaalde sleur willen, dan is dit gesprek tijd geven ook geen slecht idee. Mensen moeten tenslotte altijd even wennen aan verandering.

Dus, dit gesprek meerdere keren starten is de manier om elkaar beter te begrijpen. En vergeet niet, ook al heb je een perfect seksleven, praten over seks blijft leuk 😉

 

Hoe praat jij samen met je partner over seks?

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.