Christine’s Hot Spots: Leuke dingen om te doen in het voorjaar 🌷

leuke dingen om te doen

De vogels fluiten, het is langer licht en de blaadjes groeien weer aan de bomen – de lente is er eindelijk weer! We kunnen samen met de natuur eindelijk ontwaken uit de winterslaap en hebben de energie om weer dingen te ondernemen. Maar wat zijn nou leuke dingen om te doen in het voorjaar? Wij hebben 10 tips!

10 leuke dingen om te doen in het voorjaar

#1. Het festivalseizoen gaat los!

In het voorjaar gaan de eerste festivals, zoals Pinkpop, alweer van start! Bekijk de festivalagenda voor 2024 en kijk of je kaartjes kunt bemachtigen voor je favoriete evenementen. Het is mega leuk om met je partner of vrienden te gaan, maar waarom zou je niet solo gaan om van de muziek te genieten en nieuwe mensen te ontmoeten?

#2. Wijnproeverij

Als je een wijnliefhebber bent, dan is een wijnproeverij een must. Plan het als romantische date of maak er juist een gezellig uitje van met je beste vriendin.

Je kunt ook een wijnproeverij box bij je thuis laten bezorgen. Tegenwoordig heb je hier vele opties voor en sommige maken er zelfs een spelletje van! Verzorg zelf bijpassende snacks en dan hoef je verder ’s avonds het huis niet meer uit.

#3. Begin een moestuin

Heb je een tuin waar je weinig mee doet? Of heb je een balkon waar nog wel wat plantenbakken kunnen staan? Begin dan je eigen, kleine moestuin! Het geeft niet alleen veel voldoening om je eigen groenten te kweken, maar het is ook nog eens milieuvriendelijk en gezond.

#4. Picknick in het park

Als het weer er zich voor leent, ga dan lekker picknicken in je lokale park. Neem een groot kleed mee, lekkere hapjes en je favoriete drankjes en spendeer je middag in de natuur.

Het is perfect om bij te kletsen met vriendinnen, een romantische date te hebben of gewoon alleen te genieten van een goed boek.

leuke dingen om te doen

#5. Voorjaarsschoonmaak

Oké, leuk is misschien anders, maar er gaat niks boven een fris en opgeruimd huis! Het voelt als een flinke klus, maar dit hoef je niet in één weekend gedaan te krijgen.

Maak per ruimte een lijstje met de dingen die eens goed onder handen genomen moeten worden. Vergeet je lingerielade ook niet! Elke week kun je een ruimte afvinken en na een tijdje heb je dan je hele huis weer schoon.

#6. Dagje strand

Geniet van een zonnige lentedag aan het strand, zelfs als de zee nog wat aan de koude kant is. Ga samen met je partner, vrienden of familie eropuit om lekker uit te waaien en sluit de dag af met een drankje bij een strandtentje.

Vergeet niet je zonnebrand mee te nemen!

#7. Zet de bloemetjes buiten

Of haal ze juist naar binnen door naar een pluktuin te gaan. Maak een mooie bos bloemen voor op de eettafel om de lente in huis te halen. Daarnaast kun je deze bloemen ook persen of drogen om verschillende bloemen te verzamelen of ermee aan de haal te gaan voor creatieve projecten.

#8. Kinderboerderij

Breng een gezellige dag door op de kinderboerderij, of je nou kinderen hebt of niet. Het is het perfecte uitje om dieren te kijken en even te ontsnappen aan het drukke leven.

#9. Sauna met een mooi buitengebied

Dubbel ontspannen? Plan een dagje in de sauna waar je jezelf heerlijk kunt laten verwennen. Als er óók nog een mooi buitengebied bij zit, kun je naderhand een wandeling maken om je hoofd helemaal leeg te maken.

#10. Maak een bucketlist

Creëer een bucketlist met alle leuke dingen om te doen in het voorjaar. Stel het samen met bovenstaande activiteiten en voeg je eigen items toe om het te personaliseren. Of je nou meer nieuwe plekken wilt ontdekken, iets nieuws wilt leren, of date inspiratie op wilt doen, de lijst kan een geweldige manier zijn om van de lente te genieten!

Wat vind jij leuk om te doen in het voorjaar? Deel jouw favoriete activiteiten in de comments!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.