Dicht samen met je partner de orgasmekloof

orgasmekloof

Jij en je partner zijn heerlijk bezig in bed. Je partner komt klaar en het hele spektakel is voorbij… maar jij bent niet gekomen. Ten eerste hoeft dit ook niet. Seksueel genot is méér dan alleen het orgasme, maar we kunnen ons voorstellen dat je ook graag je hoogtepunt met je partner bereikt. Dus hoe dicht je de kloof tussen jullie? In dit artikel bespreken we de orgasmekloof.

Wat is de orgasmekloof?

Wanneer we spreken van de orgasmekloof, dan hebben we het over heteroseksuele koppels waarbij de mannelijke partner vaker klaarkomt dan de vrouwelijke partner. Uit de Nationale Seksenquête 2023 van EasyToys kwam bijvoorbeeld dat 80% van de mannen klaarkomen tijdens de seks, maar slechts 57% van de vrouwen.

Hoe ontstaat de orgasmekloof?

Om te begrijpen hoe de orgasmekloof is ontstaan, moeten we terug naar ons concept van hoe we seks zien en de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke anatomie. Of we het ons nou wel of niet realiseren, we zien het orgasme als het ‘einde’ van de vrijpartij. Met name het mannelijk orgasme. Als een man klaar is gekomen, dan is de seks ook klaar. En zelfs als een man zijn partner klaar wil laten komen, als de partner klaar is gekomen, dan is het feestje ook voorbij.

Naast het feit dat we het orgasme als eindpunt beschouwen, hebben veel mensen ook het idee dat alleen penetratie als seks telt. Maar seks is zoveel meer dan alleen penetratie. Als iedereen van penetratie de ‘highlight’ maakt, dan is het logisch dat mannen vaker een orgasme krijgen. Veel vrouwen kunnen namelijk niet genoeg gestimuleerd worden door middel van vaginale penetratie. De meeste vrouwen ervaren een orgasme door middel van clitoris stimulatie.

orgasmekloof

Tips om de orgasmekloof te dichten…

Dus hoe dicht je dit orgasmekloof samen met je huidige, maar ook eventuele toekomstige bedpartners? Wij hebben een aantal tips om je hierbij te helpen!

#1. Timing is alles

Vrouwen hebben langer tijd nodig om opgewonden te raken en om tot een orgasme te komen. Dus sla voorspel vooral niet over en neem daar dan ook de tijd voor.

#2. Leer je eigen lichaam kennen

Masturbatie is erg belangrijk om jezelf te leren kennen. Als je niet weet wat je lekker vindt, kun je dit ook niet naar je partner communiceren. Dat maakt het best lastig. Lees je in over de werking van het lichaam en probeer alles bij jezelf te ontdekken.

#3. Communiceer met je partner

Seks is ook communicatie. Als je je behoeften niet communiceert of niet naar de behoeften van je partner luistert, dan wordt genieten van seks en een orgasme des te lastiger. Seks hoeft geen ongemakkelijk gespreksonderwerp te zijn. Je gaat al naakt onder de lakens, dus waarom zou je je emotioneel niet ook blootgeven?

#4. Verbreed je concept van seks

Seks is meer dan alleen penetratie. Orale seks, gezamenlijk masturberen en het gebruik van love toys is óók seks. Samen ervaren jullie ongekend genot als jullie je focussen op de reis, of daar nou penetratie en een orgasme bij komt kijken of niet.

… Zonder prestatiedruk

Als laatste willen we meegeven dat een orgasme geen verplichting is. Dit is uiteindelijk ook helemaal niet het doel van seks. Het gaat er om dat jij kunt genieten van seks en dat is meer dan alleen een orgasme. Het is de diepere connectie die je vormt met je partner, het is je eigen lichaam leren kennen, compleet opgaan in je fantasieën en genieten van het moment. Leg vooral niet te veel druk op jezelf om klaar te komen, omdat je het gevoel hebt dat het moet. Als we ons alleen maar focussen op het orgasme, dan missen we zoveel van alles wat seks te bieden heeft.

 

Hoe ervaar jij dit orgasmekloof? Of heb jij er juist geen last van? Deel je ervaring in de comments!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.