15 feitjes en fabels over het orgasme!

orgasme

Het orgasme. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar wat weten we nu echt over dit heerlijke fenomeen? Kan een vrouw nu wel of niet ejaculeren? En hoe zit het met het zogenaamde tepelorgasme? Wij sommen 15 leuke feitjes, weetjes en fabels op over “the big O”!

Feitjes & fabels over het orgasme

1. Een orgasme faken

Uit een onderzoek dat werd afgenomen bij 2.300 vrouwen tussen de 18 en 40 jaar, bleek dat 67% van de dames wel eens een orgasme heeft gefaket.

2. Tepelorgasme

Je zou denken dat het verreweg de moeilijkste manier is om een orgasme te krijgen. Maar toch zijn er genoeg vrouwen die hun hoogtepunt bereiken door stimulatie van de tepels!

3. Het beste standje

In cowgirl positie heeft een vrouw de meeste kans op een orgasme. Dit komt omdat zij in deze positie alle controle heeft. Zij kan het tempo, de diepte en de hoek bepalen. Maar wees wel voorzichtig! Mannen hebben in dit standje het grootste risico op een pijnlijke penisbreuk. Men noemt het een penisbreuk maar aangezien de penis geen bot heeft kan er niets breken. Wel kan er een scheurtje ontstaan in het kapsel rond de zwellichamen van de penis.

4. Clitoris

Wist je dat een clitoris het enige orgaan is wat enkel en alleen een genotsfunctie heeft? De clit heeft maar liefst 8000 zenuwuiteinden. Sorry mannen, de penis heeft er ‘maar’ 4000!

5. Chirurgische ingreep

Feit is dat hoe dichter de clitoris bij de vagina zit, hoe makkelijker het voor een vrouw is om een orgasme te bereiken. Sommige vrouwen laten hiervoor zelfs een chirurgische ingreep doen; de clit wordt dan dichter bij de vagina geplaatst om zo meer orgasmes te krijgen.

6. Clitoris stimulatie

Ruim 70% van de vrouwen heeft clitoris stimulatie nodig om tot een orgasme te komen. Orale stimulatie heeft hierbij de voorkeur. Dus werken met die tong!

7. Erecties

Mannen hebben gemiddeld elf erecties per dag! En mannen denken gemiddeld 34,2 keer per dag aan seks. Dat is dus ongeveer om de 28 minuten! Vrouwen houden het bij gemiddeld 18,6 keer per dag.

8. Hoofdpijn

“Schat, toe, ik heb hoofdpijn.” Deze ‘smoes’ gaat niet meer op. Want de beste remedie tegen hoofdpijn, maar ook menstruatiekrampen, is een goede sekspartij mét een orgasme. Door de opwinding komt er endorfine en noradrenaline vrij. Dit werkt als een pijnstiller. Seks werkt zelfs net zo effectief als 2 paracetamolletjes.

En nog een feitje; wanneer je een orgasme hebt wordt het hersengedeelte dat geassocieerd wordt met angst uitgeschakeld. Dus mannen en vrouwen… hoofdpijn? Kruip lekker samen vroeg in bed en niet om te slapen 😉

9. Does size matter?

De vaginale zenuwuiteinden bevinden zich voornamelijk in het begin van de vagina. Dus of de penis nu groot of klein is maakt niet per se uit, want het gevoel zit aan het begin! Toch zou 56% van de mannen een grotere penis willen.

10. Seksen is gezond

Absoluut waar! Met een sekspartij verbrand je al snel zo’n 180 calorieën per half uur. Een passionele tongzoen van 1 minuut verbrandt ongeveer 26 calorieën. Daar kan geen sportschool tegenop!

Mensen die 3 keer per week seks hebben zien er 5 tot 7 jaar jonger uit. Dit komt doordat je extra oestrogeen produceert. Dit geeft een verjongend effect en lekkere blos aan je huid. Plus je haar gaat er meer van stralen. Dure crèmes? Nee, een lekker actief seksleven!

orgasme

11. Hoge hakken

Mannen worden wild van hoge hakken. En een fijn bijkomend effect is dat je heftigere orgasmes ervaart als je regelmatig op hoge hakken loopt! Dit komt doordat je je bekkenbodem onbewust traint door op hoge hakken te lopen. Tevens houd je je voeten in hoge hakken in dezelfde positie als bij een orgasme. Dus, ga voor die killer heels.

12. De smaak van sperma

Dat je de smaak van sperma kunt beïnvloeden is geen fabeltje! Een negatieve invloed op de smaak van sperma zijn onder andere alcohol, roken, bloemkool en melkproducten. Enkele producten die juist een positief effect op de spermasmaak hebben zijn ananas, kaneel, pepermunt en citroen. Laat hem maar weten dat ‘ie moet letten op wat hij eet!

13. Kunnen vrouwen nu wel of niet ejaculeren?

Laten we dit nu voor eens en altijd oplossen! Ja, vrouwen kunnen ejaculeren, ook wel ‘squirten’ genoemd. Echter komt dit minder vaak voor dan bij de man. Niet elke vrouw kan dit namelijk, en sommige vrouwen houden dit in omdat ze bang zijn dat het urine is.

Waar bestaat het vocht nu uit bij een vrouw? Uit onderzoek blijkt dat het voornamelijk uit vrouwelijk prostaatvocht bestaat. Ja, je leest het goed! Vrouwen hebben een prostaat-achtige zone die zich achter de plasbuis bevindt. Door stimulatie van de erogene zone rond deze vrouwelijke prostaat, wordt er bij sommige vrouwen vocht aangemaakt. Dit vocht hoopt zich op en drukt tegen de plasbuis. Hierdoor krijg je het gevoel dat je moet plassen.

Wanneer een man ejaculeert komt er ongeveer een theelepel sperma uit. Maar bij een vrouw kan dat een vol koffiekopje vocht zijn!

14. Duur van een orgasme

Mannen kunnen makkelijker en sneller een orgasme krijgen dan vrouwen. Mannen hebben tussen de 1 en 10 minuten nodig om tot een orgasme te komen. Bij solo seks duurt het bij een man gemiddeld 2 minuten en met z’n tweeën duurt het gemiddeld 9 minuten. Bij een vrouw duurt het gemiddeld toch wel 20 minuten.

Maar het orgasme bij een man duurt gemiddeld maar 4 seconden en bij een vrouw duurt het zaligmakend gevoel gemiddeld 18 seconden.

15. Waarom mannen ‘moeten’ klaarkomen

Je hebt vast weleens gehoord dat een man met regelmaat een orgasme moet hebben om lichamelijke klachten te voorkomen. Vrouwen hebben absoluut ook graag een lekker orgasme maar niet iedere vrijpartij hoeft te eindigen in een orgasme. Bij een man ligt dit toch iets anders. Hoe zit dit nu?

Mannen kunnen een pijn van de ballen naar de onderbuik voelen als ze langer opgewonden zijn maar niet kunnen klaarkomen. Dit noemen we ‘blauwe ballen’, een onprettig strak en soms zelfs pijnlijk gevoel. Klaarkomen is het enige dat helpt.

Ook stijgt de kans op prostaatkanker als een man een behoorlijke tijd geen orgasme heeft gehad. Er kunnen dus echt wel serieuze lichamelijke klachten ontstaan. Maak er geen halszaak van als je vindt dat hij toch wel veel masturbeert. Denk maar zo; hij zorgt voor een goede gezondheid. Want zo is het!

 

Heb jij hier weer wat nieuws van opgestoken? Laat het ons weten!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.