Zo zorg jij voor een heerlijk orgasme

orgasme

Veel vrouwen hebben moeite met het krijgen van een orgasme, dus je hoeft je niet te schamen als je het zelf ook lastig vindt. Zelfbevrediging is super normaal en dé manier om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat jij lekker vindt. Hoe je tot een orgasme komt? Hoewel dit voor iedere vrouw heel anders is, hebben wij een aantal tips om je op weg te helpen

Wat windt jou op?

Jouw lichaam en geest zijn aan elkaar verbonden en dit uit zich ook zeker in de slaapkamer. Als je er met je hoofd niet bij bent, is het dusdanig moeilijker om opgewonden te worden. Maar wat als je niet zo goed weet waar je opgewonden van wordt?

Probeer dit bijvoorbeeld te ontdekken door het lezen van erotische verhalen. Welke scenes doen iets met je en wat juist iets minder? Als je niet zo’n lezer bent, kun je kijken of porna (vrouwvriendelijke porno) iets voor je is. Doe inspiratie op voor je wildste fantasieën en wees zeker niet bang om hierop door te breien wat jij sexy zou vinden.

Creëer jouw ideale situatie

Jouw gemoedstoestand, de juiste opbouw én een rustige omgeving zijn allemaal van belang als je ontspannen jouw selfcare momentje wilt pakken. Zorg ervoor dat je een moment kiest dat je zeker weet dat je niet gestoord zult worden. Draai de deur desnoods op slot.

Creëer een setting voor jezelf dat rust en ontspanning uitstraalt. Geen werkspullen of andere dingen die stress veroorzaken om je heen, maar juist een heerlijke geurkaars, sfeerverlichting en ontspannende muziek. Zet alvast alles klaar, bijvoorbeeld massageolie, glijmiddel of een love toy.

Neem de tijd voor al je erogene zones

Ga niet direct af op je doelwit, maar bouw die spanning langzaam op. Voorspel is namelijk zo belangrijk om opgewonden te raken en waar de passie ontstaat. Geef je lichaam de tijd om in deze staat te komen! Er zal meer bloed naar de vagina, clitoris en schaamlippen stromen zodat deze gevoeliger worden en je vagina wordt nat.

Begin bovenaan en werk langzaam naar beneden. Voel hoe je lichaam reageert op aanrakingen bij je lippen, hals en schouders. Masseer voorzichtig je borsten en tepels en laat je handen dalen naar je onderbuik, dijen en liezen. Ga door tot je jezelf niet meer kunt weerstaan en begin dan met experimenteren met clitoris- en vaginale stimulatie.

Dit zijn dé masturbatietechnieken

De meeste vrouwen komen klaar door stimulatie van de clitoris, al zijn er ook vrouwen die voorkeur hebben voor vaginale stimulatie of een combinatie van beide. Je hoeft dit niet direct te weten, maar experimenteer met wat jij lekker vindt. Dit zijn een aantal masturbatietechnieken en -tips voor clitorale stimulatie.

  1. Gebruik glijmiddel: hierdoor gaat het strelen van de clitoris, of het inbrengen van je vingers, niet zo stroef.
  2. Raak de clitoris niet direct aan: voor veel vrouwen is directe aanraking te heftig. Het is namelijk een erg gevoelig plekje! Masseer om de clitoris heen en/of het clitoris hoedje, dit is het stukje vel dat over je clitoris heen zit.
  3. Diagonale streling: stel je voor dat er op je vulva een klok ligt. Streel als je rechtshandig bent van elf naar vijf en als je linkshandig bent van één naar zeven op een ritmisch en gelijkmatig tempo.
  4. Cirkelvormige streling: je kunt de clitoris ook stimuleren door cirkelbewegingen te maken. Draai met de vlakke hand en vingers over de clitoris op een gelijkmatig, opbouwend tempo.
  5. Klopjes-techniek: je kunt zachtjes op de clitoris ‘kloppen’ om deze te stimuleren. Begin rustig, zodat je jezelf niet bezeert.

Hoewel de clitoris dus voor de meeste vrouwen het meest gevoelige plekje is, blijft elk lichaam anders. Geen vulva of vagina is hetzelfde en deze bevatten zoveel meer gevoelige plekjes om te ontdekken. Breng bijvoorbeeld je vingers naar binnen en maak de ‘kom hier’-beweging richting je buikkant toe om je G-spot te vinden en stimuleren.

Hoe voelt een orgasme?

Heb je nog nooit een orgasme gehad en ben je benieuwd hoe deze voelt? Het orgasme is een ontlading van spanning dat op de bekkenbodemspieren toenam. Als jij je hoogtepunt bereikt, dan trekken je spieren zo’n 10-20 seconden ritmisch en willekeurig samen. Je hebt een verhoogde ademhaling, bloeddruk en hartslag en je kunt de behoefte hebben om te kreunen.

Onze love toy tips!

Een love toy kan je ontzettend helpen bij het bereiken van een orgasme. De luchtdrukvibrator, bijvoorbeeld, is een love toy die jouw clitoris stimuleert door middel van pulserende luchtdrukgolven, zonder direct contact te maken met de huid. Dit is één van de meest succesvolle speeltjes op de markt voor je hoogtepunten. Maar ook vibrators zijn een all time fave!

 

 

Hebben deze tips jou geholpen? Deel je ervaring met ons in de comments!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.