Isabella Machinè: Dit woord is anno 2024 niet langer een belediging

isabella machine

Deze boodschap is voor alle vrouwen die hebben geworsteld met de stigma’s en vooroordelen die zijn verbonden aan de woorden ‘hoer’ of ‘slet’, waardoor ze hun seksualiteit nog niet volledig hebben kunnen omarmen.

Deze boodschap is voor alle vrouwendie hebben geworsteld met de stigma’s envooroordelen die zijn verbonden aan hun seksualiteit.

In mijn coachingpraktijk zie ik dat het omarmen van je sensualiteit gepaard kangaan met de angst om ‘te veel’ of ‘te sletterig’ te zijn. Herken je dat?

Laten we deze angst doorbreken door te omarmen wie we zijn zonderschaamte.

Op het moment dat je besluit dat woorden zoals ‘slet’ geen negatieve lading hebben, verliezen ze hun macht over jou. En dat is het moment waarop je kunt stralen in je vrouwelijkheid in AL haar facetten

Mijn persoonlijke ervaring

Als meisje van 11 leerde ik deze waardevolle les toen ik in de klas een keer werd uitgescholden voor ‘hoer’. In de eerste instantie voelde het niet meer veilig om mijn stralende zelf te zijn. Ik dacht laat ik maar ‘minder’, ‘braver’ en me vooral niet ‘te sexy’ kleden.

Maar daarna realiseerde ik mij dat te betekenis die ik aan woorden geef van mijzelf afhangt. En dat ik daarmee kan bepalen of ik me daardoor laat beïnvloeden of niet. Niemand hoeft mij namelijk te vertellen wat ik wel of niet ben. Dat bepaal ik zelf. Dus ik herwon het woord ‘hoer’ dat eerst tegen me werd gebruikt en besloot dat ik niet meer bang hoef te zijn om ‘hoerig’ te zijn.

Niemand hoeft mij namelijk te vertellen wat ik wel of niet ben. Dat bepaal ik zelf.

Wat betekent het eigenlijk?

Woorden als ‘hoer’ en slet’ worden gebruikt om vrouwen te beschamen vanwege hun seksualiteit. Maar in werkelijkheid is dit woord niet meer dan een sociale constructie die strengere beperkingen oplegt aan de seksuele autonomie van vrouwen dan aan mannen.

Met andere woorden: een ‘slet’ of ‘hoer’ is simpelweg een persoon die wordt getroffen door onze dubbele moraal. Dus, wat ik wil zeggen is: we can release our last fuck into the sky!

Jouw seksualiteit

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat jouw seksualiteit ‘sletterig’ is, onthoud dan het volgende: jouw seksualiteit is een prachtig deel van wie je bent, en verdient het om gevierd te worden op jouw eigen unieke manier.

In mijn coaching praktijk voor sexual empowerment heeft het woord ‘hoer’ zelfs een positieve en krachtige betekenis. Met mijn cliënten werken we met verschillende vrouwelijke archetypen, waaronder het archetype van de hoer. Dit helpt vrouwen om alle aspecten van zichzelf te omarmen. En de energie van de hoer is helend en bevrijdend omdat zij je helpt om je te verbinden met je verlangens en jezelf vol zelfvertrouwen te laten zien!

Archetype?

Archetypen zijn collectieve blauwdrukken in onze psyche. Ze werken als innerlijke krachten die jou helpen om je volledige potentieel als vrouw te benutten. Sommige archetypen zijn onderdrukt (zoals de hoer) of juist versterkt door stereotypen.

Opdracht: Omarm het archetype

Ik deel graag een oefening met jou die je kunt doen om jouw vrouwelijke kracht te omarmen met behulp van het archetype de hoer:

 

 1. Zoek een rustige, comfortabele ruimte waar je je op je gemak voelt.
 2. Neem een paar diepe ademhalingen om te ontspannen en in het moment te komen.
 3. Kies een setje mooie lingerie uit dat je zelfvertrouwen en vrouwelijkheid versterkt.
 4. Terwijl je je lingerie aantrekt, herinner jezelf eraan dat je verbonden bent met de kracht en eigenwaarde van het archetype van de hoer. Voel hoe de stof je huid streelt en je curves omarmt, terwijl je de volgende eigenschappen en kwaliteiten van dit archetype in gedachten houdt:
  • Zelfverzekerdheid: Sta stevig in je schoenen en weet dat je volledig mag zijn wie je bent.
  • Sensualiteit: Omarm je eigen sensualiteit en vier de unieke schoonheid van je lichaam.
  • Authentieke expressie: Laat jezelf vrij om je ware zelf te laten zien, zonder angst voor oordeel.
  • Eigenwaarde: Erken je eigen waarde en laat je niet beïnvloeden door externe normen of verwachtingen.
 5. Sta even stil bij de gedachten en gevoelens die bij je opkomen terwijl je jezelf bekijkt. Merk eventuele negatieve gedachten op en vervang deze door positieve affirmaties die de eigenschappen van het archetype van de hoer versterken.
 6. Laat jezelf dansen of bewegen op muziek die je kracht en sensualiteit versterkt. Voel de energie door je lichaam stromen terwijl je jezelf volledig omarmt.
 7. Neem na afloop een moment om te reflecteren op je ervaring. Hoe voelde het om in het archetype van de hoer te stappen? Welke eigenschappen en kwaliteiten van dit archetype heb je versterkt en omarmd?
 8. Sluit de oefening af met een paar diepe ademhalingen en bedank jezelf voor de tijd die je hebt genomen om je vrouwelijke kracht te vieren.
Ik draag hier mijn favoriete setje waarmee ik moeiteloos in mijn meest sexy energie stap!

Isabella

 

Nog dieper duiken?

Wil je je verder verdiepen in seksueel welzijn en de relatie met jouw lichaam, vrouwelijkheid en seksualiteit versterken? Lees mijn boek: ‘Sexual selfcare’.

 

Ik wens je veel plezier met deze opdracht! Deel vooral je inzichten met mij via Instagram DM @isabellamachine.

isabella machine

Wat vond jij van dit artikel? Laat een reactie achter!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.