Onverwachte voordelen van lingerie buiten de slaapkamer

voordelen van lingerie

Grote Bridget Jones-onderbroek of elegante, kanten slip? Veel vrouwen snappen best dat zo’n slip stukken sexyer staat dan die huidkleurige nanny pants, maar ja. Het is zo’n gedoe. En zo’n katoenen onderbroek zit zo lekker. Maar wist je dat de voordelen van mooie lingerie veel verder gaan dan de slaapkamer?

Zo’n sexy setje doet namelijk wonderen voor jou. Niet alleen voor je partner of voor jullie stomende seksleven, maar helemaal voor jou. Jou, ja! De meeste vrouwen dragen lingerie als verleidingswapen. Bij een spannende date, op hun huwelijksnacht of wanneer ze iets te vieren hebben met hun partner. Op die andere dagen? Dan trekken ze een verwassen slip plus sport-bh uit de kast.

Begrijpelijk, maar zonde is het wel. Want we zijn gaan denken dat we die lingerie alleen op speciale gelegenheden hoeven te dragen. Wanneer we iemand willen verleiden of als cadeautje aan onze geliefden. Dat zo’n mooi setje ook voor onszelf voordelen heeft, komt nauwelijks in ons op. En toch is het zo.

Flinke dot zelfvertrouwen

Zo kan het dragen van sexy lingerie je zelfvertrouwen een aardige boost geven, bleek uit een mini-onderzoek van twee dames in the Huffington Post. Die kanten kunststukjes hoef je dus echt niet te bewaren voor je lover of een onenightstand, die mag je ook lekker dragen voor jezelf.

Dus draag een mooi setje onder je kleding en ontdek hoe je je meteen een stuk zelfverzekerder voelt. Het is jouw kleine geheimpje en dat alleen al kan zorgen voor een flinke dot zelfvertrouwen. Je sexy voelen doe je namelijk niet voor een ander, dat doe je vooral voor jezelf.

We hebben de belangrijkste lingerievoordelen voor je op een rijtje gezet!

voordelen van lingerie

Vier onverwachte voordelen van lingerie buiten de slaapkamer

#1. Betere houding

Goed passend ondergoed doet wonderen voor je postuur. Niet alleen helpt het je om je nek, schouders en rug te ontlasten, maar het kan je ook een betere houding geven. Je merkt bijvoorbeeld dat je schouders minder hangen, dat je heupen soepeler bewegen en dat je rug rechter wordt. Je hoeft ook niet telkens aan de bh-bandjes te friemelen of je slip recht te trekken, maar je voelt dat je lichaam volledig wordt ondersteund.

Dat ziet er niet alleen beter uit, het is ook beter voor je lichaamshouding op de langere termijn. Vooral wanneer je grotere borsten hebt, is het belangrijk om stevige en ondersteunende bh’s te dragen. En ja, die stevige bh’s heb je ook in elegante, sierlijke uitvoeringen.

#2. Betere fit

Een ander voordeel van lingerie is het effect op je kleding. Lingerie van hoge kwaliteit is voor elk lichaamstype geschikt en verfraait je lichaam, waardoor je je vanzelf beter voelt over je vormen.

Een goed aansluitende bh doet bijvoorbeeld veel meer voor je voorgevel dan een slap en uitgelubberd exemplaar. Je hebt minder last van uitpuilende huid of hangende borsten onder je outfit. En met een goed passende slip, zie je geen ontsierende randjes onder je jurkje of skinny jeans.

Kortom, alles is glad, gestroomlijnd en strak. Daardoor zit je kleding ook meteen veel mooier. Want als er iets is wat perfect passende lingerie doet, dan is het je rondingen accentueren en eventuele vetrolletjes verbloemen. En de wetenschap dat je iets moois draagt onder je outfit, zorgt ervoor dat je je helemaal in je sas voelt met je verschijning!

#3. Meer zelfvertrouwen

Als je weet dat je er onder je kleding mooi uitziet, doet dat wat met je zelfvertrouwen. Stiekem maakt het namelijk tóch verschil of je een verwassen sport-bh of een elegante bustier draagt onder je blouse. Bovendien bestaat er serieus zoiets als enclothed cognition. Dat betekent dat de associaties die aan bepaalde kledingstukken kleven niet alleen veranderen hoe anderen jou zien, maar ook hoe jij jezelf ziet.

Veel vrouwen die sexy lingerie dragen, merken dan ook dat ze zich vrouwelijker en sterker voelen met zo’n kanten stofje om de billen en de borsten. En dat zorgt er weer voor dat ze anders praten, anders gaan staan en hun lichaam op een andere manier gebruiken. Dus of je nu naar kantoor gaat, een spannende date hebt of een halfje bruin gaat halen in de supermarkt, dat setje lingerie onder je kleding kan je nét die sprankel geven die je nodig hebt. Het is geen toverpilletje, maar je zult je zeker krachtiger en zelfverzekerder voelen.

#4. Zelfliefde

Zelfliefde draait allemaal om goed voor jezelf zorgen, zowel lichamelijk als mentaal. Mooie lingerie hoort daarbij, als iets wat we puur voor onszelf en ons eigen zelfbeeld kunnen dragen. Tuurlijk, zo’n prikkelend stukje kant kan het vuurtje tussen de lakens aardig opstoken.

Maar lingerie draait om meer dan het plezier en de liefde van je partner. Het draait vooral om de liefde voor jezelf. Dat jij je krachtig en sexy voelt, diep van binnen. Zelfs als niemand het ziet. In die zin is elk setje een liefdevol cadeautje aan jezelf.

Lingerie gaat dus niet alleen om hoe anderen jou zien, maar vooral om hoe jij jezelf ziet. Als de sexy, zelfverzekerde godin die je bent. Niet meer en zeker niet minder!

 

Wat is voor jou het grootste voordeel van lingerie?

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.