Voor 23:30 besteld, morgen in huis
 • Voor 23:30 uur besteld, vrijdag in huis
 • Discreet verpakt en bezorgd
 • Klanten geven ons een 9.0
 • Christine le Duc

  Heb je vragen?
  We helpen je graag!

  10 handige stappen de beginner in de wereld van SM & Bondage

  Er zijn veel koppels waarin één of beide partners benieuws zijn naar de kinky kant van seks, maar dit kan een spannende stap zijn als beginner. Als nieuwkomer is het niet gek om twijfels te hebben over kink. Door miscommunicaties kan het een minder leuke ervaring worden. Daarentegen ontdekken veel stelletjes een nieuwe kant van seks samen.

  Wat is Sm & Bondage?

  SM & Bondage is een term met een brede definitie. De meest voorkomende termen die eronder vallen zijn: bondage & discipline, dominantie & submissie, sadisme & masochisme. SM & Bondage kan om een simpele activiteit gaan als een rollenspel of spanking, maar kan ook verder gaan. Een ander stevig vastbinden en zweepslagen vallen ook onder de definitie.

  Voordat je aan de slag gaat met SM & Bondage en het onderstaandde stappenplan gaat volgen, is het misschien handig om alvast wat SM & Bondage producten aan te schaffen. Zo kunnen jij en je partner nog sneller van start! Bekijk deze Secret Pleasure Chest eens, deze box heeft verschillende SM & Bondage producten die jij en je partner kunnen uitproberen. Houden jij en je partner het liever eerst bij allen bondage? Dan raden wij deze fijne bonten handboeien aan.

  Ben jij genïntresseerd, maar heb je toch twijfels? Hier een stappenplan om kennis te maken met de wereld van SM & Bondage

  DE EERSTE STAPPEN OM DEZE KINKY WERELD TE ONTDEKKEN

  1. Doe onderzoek naar je fantasieën en benoem je verlangens

  Fantasieën maken deel uit van je erotische verbeeldingskracht en kunnen jouw seksuele opwinding stimuleren. Fantasieën zijn grenzeloos en hebben geen echte gevolgen. In het echte leven is dit natuurlijk anders. Fantaseer daarom zonder grenzen, maar denk goed na over wat je wilt in je echte seksleven.

  2. Besluit wat voor soort erotische energie je wilt onderzoeken

  Zodra je een idee hebt van wat jouw verlangers zijn kun je gaan beslissen naar wat voor erotische energie jij verlangt. Erotisce energie is de motivatie en het doel achter de seksuele acties die je verricht. Een simpele kus kan bijvoorbeeld heel romantisch of juist ruig voelen. Dit is afhankelijk van de energie die het met zich meebrengt. Als je begint met een van de disciplines van SM & Bondage is het van belang dat je van te voren weet wat voor soort erotische energie je wil beleven. Een spanksessie kan als lief en zacht aanvoelen, maar ook als ruig en dominerend. Als je met je partner communiceert kan je elkaar verwachtingen uitspreken, waardoor je geheel relaxed nieuwe dingen kan uitproberen.

  3. Bespreek ideeën met je partner

  Ga voordat je begint op een date en bespreek in details wat jullie samen willen ervaren. Dit gesprek is ook zeer geschikt als voorspel. Stel veel gedetailleerde vragen en wees bereid om eerlijk je verlangens uit te spreken, wat je wel en niet wilt en welke sensaties je wilt voelen. Als je hier niet eerlijk over kunt of durft te zijn dan ben je er waarschijnlijk nog niet klaar voor om het te proberen. Als je eenmaal alles hebt besproken, is het veel makkelijker om elkaars wensen te vervullen zonder dat er iemand gewond raakt.

  4. Kies 1 avontuur per keer

  Het komt vaak voor dat beginners van SM & Bondage heel veel nieuwe dingen in één keer uitproberen, doe dit niet. Dit maakt het lastig om uit te vinden wat jij prettig vindt. Het is handig om elke keer een nieuw element toe te voegen. Zo ervaar je duidelijk wat voor jou goed werkt en wat niet. Probeer bijvoorbeeld eens lichte bondage. Als je dit fijn vindt kun je volgende keer wat spanking of verbale discipline toevoegen. Elk element wat je toevoegt geeft een nieuwe laag van opwinding en risico toe, wees je hiervan bewust.

  5. Geef je grenzen aan

  Het is cruciaal om altijd je grenzen aan te geven. Jij en je partner moeten beide weten wat er wel en niet mag gebeuren. Je voelt je dan veel relaxer tijdens het ontdekken van nieuwe sensaties. Je geeft je makkelijker over en je hoeft je geen zorgen te maken over wat daarna komt. Wil je seksuele stimulatie voor, tijdens of na het spanken? Vind je het goed als je wordt vastgebonden? Hoe mag je partner jouw noemen? Geef duidelijk en concreet je grenzen aan en ga daar niet overheen. Je kunt op een later moment je grenzen verstellen. Bouw samen met je partner vertrouwen op door elkaar grenzen te respecteren.

  6. Doe het rustig aan

  Het kan verleidelijk zijn om gelijk hard van stapel te lopen, maar dit is niet slim. Bouw de intensiteit rustig op. Zo raakt er niemand gewond en blijf je binnen elkaars grenzen. Onafhankelijk van de activiteit die je doet, doe het langzaam en let goed op bij elkaar onderdeel. Je kan beter achteraf denken dat je wel meer kon hendelen, dan dat het te veel voor je was. Weet je even niet welke intensiteit je partner wil? Dan kan je gebruik maken van de schaal 1 tot 10, waarbij 1 “heel zachtjes” is en 10 “zoveel als ik aankan!” Na verloop van tijden zul je beiden nog beter zijn in heldere communicatie.

  7. Bespreek je avontuur na afloop

  Het is belangrijk om elkaars ervaringen te delen en te bespreken na een sessie. Dit helpt om elkaars voorkeur beter te snappen en om jullie verbinding en communicatie te verbeteren. Het delen van feedback, zowel positief als verbeterpunten, helpt om steeds sterker te worden in deze ervaringen. Accepteer dat het leerproces een onderdeel is van deze ervaring en blijf open staan voor verbetering en groei in jullie seksuele relatie.

  8. Kijk en leer

  Als nieuw bent in deze wereld dan kan het bezoeken van een BDSM-conferentie of een “play party” een bepaald gevoel van comfort en verheldering geven door andere mensen te observeren tijdens een BDSM-sessie. Je kan zien wat de mogelijkheden zijn en kan misschien ervaren wat jou zal opwinden. Je kan echt veel over jezelf leren. Er zijn veel conferenties waar workshops worden gegeven. Dan kan je nieuwe dingen leren in een veilige omgeving.

  9. Zeg nooit nooit

  Start rustig, maar zeg nooit nooit. Veel acties zien er veel intenser uit dan ze voelen. Blijf hierin ruimdenkend. Houd je aan de 1 nieuwe activiteit per keer, maar houd je opties open. Een goed voorbeeld hiervan is een piercing, iets waar veel mensen bang voor zijn. Toch valt het zetten achteraf vaak mee en is het soms zelfs pijnloos.

  10. Geniet van het avontuur

  Zie SM & Bondage activiteiten als het onderzoeken van je seksualiteit, jouw verlangens en geniet ervan. Geniet van het avontuur wat je aangaat. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken als beginner. Seksualiteit is iets wat steeds kan veranderen. Het is een proces in ons leven met verschillende fases. Vooral in lange-termijn-relaties kan nieuwgierigheid en onderzoek heel belangrijk zijn om je seksleven spannend en leuk te houden.

  Meer weten over SM & Bondage?

  Waarom zijn mensen geïnteresseerd in Sm & Bondage en wat houdt het precies in? Wij vertellen je graag meer over wat SM & Bondage is en wat de verschillende disciplines zijn. Daarnaast hebben we vooor de SM & Bondage beginners een selectie gemaakt van de beste SM & Bondage producten die je kunt gebruiken bij je eerste stappen van het avontuur.